Kanta-Häme

Lopen peruna kunniaan Suomen juhlavuoden kunniaksi

Lopen kunnan ruokahuollon piirissä olevissa yksiköissä, kuten kouluissa ja päiväkodeissa, on tällä viikolle vietetty Perinneruokaviikkoa.

Viikko huipentuu koko perheen ohjelmalliseen tapahtumaan Idusta alkaen ruokapöytään. Tapahtuma järjestetään Lopen koulukeskuksen Loppisalissa (Opintie 2–4) lauantaina 28.1. kello 10–14. Tarjolla on ruokaa, asiaa ja viihdettä Lopen perunasta.

Tilaisuuden avaa kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Tiina Seppälä.

Lapsia ja lapsenmielisiä viihdyttää Taikuri Alfrendo kello 11–11.30. Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten asiantuntija Satu Nokkonen luennoi perunasta kello 12 alkaen. Lisäksi lapsille on oma askartelu- ja puuhapiste, jossa voi kokeilla muun muassa perunapainantaa. Taikuri Alfrendo on siellä myös mukana ja tekee ilmapalloista lapsille eläinhahmoja.

MTK Loppi ry tuo paikalle polkutraktorit, ja ulkona on myös poniajelua lapsille kello 10–12.

Musiikkipitoisesta ohjelmasta vastaavat Tapio Rannanmaa, Antero Ketonen ja Seppo Lankinen, joka toimii myös juontajana. Tilaisuudessa paikalliset yhdistykset esittelevät omaa toimintaansa.

Lisäksi myynnissä on loppilaista perunaa ja perunaruokia sekä reseptikirja.

Peruna-aiheisen näyttelyn kokoaa Tarja Toivonen. Esillä on myös Terttu Pietilän peruna-aiheisia nukkeja.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta ruokailu on maksullinen. Tarjolla on eri aikakausien perunaruokia teemalla Perunaruokia 100 vuoden ajalta.

Tilaisuuden järjestelyistä vastaa Lopen kunnan kulttuuritoimi.

Vielä ehtii mukaanTuula Pirinen p. 040 3306035 tai tuula.pirinen(at)loppi.fiOsallistuminen on maksuton.

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic