Kanta-Häme Forssa

Lopen perusturvajohtaja Kaisa Lepola valittiin Valtion lastensuojeluyksiköiden johtajaksi

Lopen perusturvajohtaja Lepola aloittaa uudessa työssä alkusyksyn aikana.
Forssalainen Kaisa Lepola valittiin Valtion lastensuojeluyksiköiden vetäjäksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssalainen Kaisa Lepola valittiin Valtion lastensuojeluyksiköiden vetäjäksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lopen perusturvajohtajana työskentelevä Kaisa Lepola on valittu Valtion lastensuojeluyksiköiden uudeksi johtajaksi. Virkaan oli kaikkiaan 31 hakijaa. Lepola on myös Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja SDP:n varakansanedustaja Hämeen vaalipiirissä.

THL:n alaisuudessa toimivien Valtion lastensuojeluyksiköiden johtaja vastaa viiden lastensuojeluyksikön toiminnan sekä Vankilan perheosaston lastensuojelutyön johtamisesta.

Valtion lastensuojeluyksiköt tuottavat vaativan tason sijaishuollon ja siihen liittyvän perusopetuksen palveluita. THL:n alaisilla yksiköillä on noin 340 työntekijää eri puolella Suomea. Vankilan perheosasto toimii Vanajan vankilan yhteydessä.

Valtion lastensuojeluyksiköitä on viime vuosina kehitetty voimakkaasti. Ne ovat mukana valtakunnallisen sosiaali- ja terveyspalveluiden osaamis- ja tukikeskusrakenteen kehittämisessä sekä perusopetuksen vaativan tuen VIPO verkostoissa. Kehittämistyötä on tehty yhteistyössä Senaatti kiinteistöjen kanssa.

Uuden johtajan tehtävänä on luotsata valtion vastuulla olevaa erityistehtävää vastaamaan entistä paremmin palveluille asetettuja eettisesti ja laadullisesti korkeita vaatimuksia. Lisäksi johtaja toimii valtakunnallisissa verkostoissa haastavimmin oireilevien ja vaikeimmissa elämäntilanteissa olevien lasten sekä heidän perheidensä auttamiseksi.

Kaisa Lepola aloittaa Valtion lastensuojeluyksiköiden johtajana alkusyksyn aikana.

Päivän lehti

14.8.2020