fbpx
Kanta-Häme

Lopen perusturvajohtajaksi valittiin Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola

Valtuusto hyväksyi virkasiirron.
Forssalainen Kaisa Lepola siirrettiin Lopen perusturvajohtajan virkaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
"Kun lähdetään yhden tai kahden ammattiryhmän asiaa ajamaan organisaationa, niin hyvinvointialueen näkökulmasta se voi olla riski", näkee hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola Arkistokuva: Lassi Puhtimäki

Loppi vaihtoi kaksi sosiaalitoimensa virkamiestä päittäin. Perusturvajohtajaa sijaistanut sosiaalihuollon erityisasiantuntja Kaisa Lepola Forssasta valittiin perusturvajohtajaksi.

Kunnanvaltuusto päätti asiasta yksimielisesti maanantaisessa kokouksessaan.

Perusturvajohtajan virkaa aiemmin hoitanut Riitta Lehtinen siirtyy lokakuun alusta alkaen sosiaalihuollon erityisasiantuntijan virkaan.

Riitta Lehtinen on ollut virkavapaalla 23.11.2018–31.5.2019 välisen ajan. Hänen viransijaisenaan on toiminut Lepola, joka on jo aiemminkin tarvittaessa sijaistanut perusturvajohtajaa.

Lepola (sd.) on Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Taustalla toimiva järjestely

Virkasiirto tuli ajankohtaiseksi, kun Lehtinen esitti virkavapaalta palattuaan, että Lepola jatkaisi edelleen perusturvajohtajan viran hoitoa ja hän itse työskentelisi sovitun ajan sosiaalihuollon erityisasiantuntijan tehtävissä ennen paluutaan hoitamaan perusturvajohtajan virkaa.

Järjestelyä kokeiltiin elokuun loppuun asti.

Se osoittautui Lopella toimivaksi ja kaikkien osapuolten kannalta hyväksi järjestelyksi.

Riitta Lehtinen esitti kokeilun jälkeen, että hän olisi halukas siirtymään vakituisesti sosiaalihuollon erityisasiantuntijaksi.

Lepola antoi suostumuksensa ottaa perusturvajohtajan virka vastaan, mikäli työnantaja hänet siihen päättäisi siirtää.

Molemmat viranhaltijat ovat olleet päteviä kumpaankin tehtävään ja vakituisessa virkasuhteessa Lopen kuntaan. Molemmat olivat myös siirron kannalla.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain mukaan tällaisessa tilanteessa ei ole välttämätöntä julistaa virkoja auki, vaan organisaation sisäiset virkasiirrot voidaan toteuttaa normaalin kuulemismenettelyn ja päätöksenteon kautta.

Hallintopäällikkö on varmistanut menettelyn lainmukaisuuden myös KT Kuntatyönantajilta. HäSa

Menot