Kanta-Häme Loppi

Loppi houkuttelee hoitajia töihin joulunpyhiksi bonusrahalla

Perusturvajohtajan mukaan on hyvä kokeilla uusia tapoja, miten työvuorosuunnittelua voidaan helpottaa.
Myös työntekijät ovat ottaaneet perusturvajohtajan mukaan suunnitelman vastaan myönteisesti. Arkistokuva.

Tämän vuoden joulunajan arkipyhiin ollaan varautumassa Lopen kunnan perusturvassa uudella tavalla, jotta asumispalveluyksiköihin ja kodinhoitoon saadaan riittävästi työntekijöitä.

Lopen kunnan perusturvajohtaja Kaisa Lepola kertoo, että joulukuun loppua ja tammikuun alkua koskeville kahdelle perättäiselle työvuorolistalle osuu viisi ylimääräisiä vapaata.

Perusturvajohtaja ehdottaakin perusturvalautakunnalle, että paikallisella sopimuksella vakituisille työntekijöille tarjotaan ajalle 9.12.–19.1. mahdollisuutta ylimääräisten työvuorojen tekemiseen.

Sopimus koskisi kunnan palveluksessa olevia ja kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) piiriin kuuluvia asumis- ja kotipalvelutyöntekijöitä.

Kokonaisista ylimääräisistä työvuoroista maksettaisiin normaalin lisä- ja ylityökorvauksen lisäksi ylimääräinen 55 euron suuruinen bonusraha.

– Monessa yksikössä meillä on hyvä tilanne sijaisten suhteen, mutta vielä on avoimena olevia työvuoroja, joihin tästä mallista voisi löytyä apua, Lepola sanoo.

Ylimääräisiä vuoroja voisi tehdä myös muissa kuin työntekijän omissa työyksiköissä. Kodinhoidon työntekijät voivat ottaa ylimääräisiä työvuoroja asumisyksiköistä ja päinvastoin.

-Meillehän se on parempi, ettei toiminta pyöri aivan ulkopuolisten sijaisten voimin. Myös työntekijät ovat nähneet valmistelussa olleen mallin myönteisenä.

Normaalia varautumista tulevaan

Lepolan mukaan normaalisijaisjärjestelmä on edelleen ensisijainen vaihtoehto täyttää työvuorolistoja, ja jos tyhjiä vuoroja jää, täydennettäisiin niitä niin sanotuilla bonusrahavuoroilla.

Hän korostaakin, ettei ehdotuksen taustalla ole mitään dramatiikkaa, vaan normaalia varautumista tulevaan.

– Sijaisten saatavuus on kiristynyt koko maakunnassa. Meillä viime alkuvuosi ja kesä oli tietyltä osin haastavaa aikaa saada sijaisia. Nyt haluamme varautua, ettei meillä ole millään lailla paniikkitilannetta ja asiakasturvallisuus säilyy.

Lepolan mukaan vastaava ideaa ollaan kokeilemassa myös Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella.

Asiasta on sovittu neuvottelussa JHL:n ja SuPerin luottamusmiesten kanssa.

– He pitivät ideaa motivoivana ja hyvänä ratkaisuna. On hyvä kokeilla uusia toimintatapoja, miten työvuorosuunnittelua tällaisissa haastavissa työvuorolistoissa voidaan helpottaa.

Lopen kunnan perusturvalautakunta käsittelee asiaa tiistain kokouksessaan. Lepola uskoo, että ehdotus menee läpi.

– Lautakunta on myönteinen sen suhteen, että mietimme uusia tapoja löytää työvoimaa ja sijaisia. HÄSA.