fbpx
Kanta-Häme

Loppi lasketuttaa oman jätehuollon hinnan

Eroaminen jätelautakunnasta ja jäteyhtiö Kiertokapulasta vie Lopen kunnalta vuosia. Marraskuuhun mennessä kunta laadituttaa konsulttityönä selvityksen eroamisen taloudellisista ja toiminnallisista vaikutuksista kuntatalouteen.

Kunnanvaltuusto päätti kesäkuun alkupuolen kokouksessaan, että kunta eroaa jätelautakunta Kolmen kierrosta. Ero edellyttää, että kunta eroaa ensin kuntien yhteisestä jäteyhtiöstä, Kiertokapulasta.

Kiertokapulasta on mahdollista erota neljän vuoden irtisanomisajan jälkeen. Senkin jälkeen kunta joutuu maksamaan yhtiölle mahdollisesti koituvat taloudelliset rasitteet vielä kahdeksan vuoden ajan.

Lopella ei ole omaa jätehuollon asiantuntijuutta eikä henkilöstöä. Ero Kiertokapulasta ja Kolmenkierrosta merkitsee, että jätehuollon käytännön järjestely siirtyy kunnalle.

Kunnanvaltuuston päätös erosta syntyi, kun Lopella ei hyväksytty jätekuljetuksiin tulossa olevaa uutta järjestelmää. Osa päättäjistä on halunnut säilyttää kuntalaisten mahdollisuuden solmia suoraan sopimus jätekuljetukset hoitavan yhtiön kanssa.

Jätelautakunta päätti syksyllä 2013, että kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus yhdyskuntajätteen (kuiva-, seka- ja biojäte) osalta päättyy Hausjärven Mommilassa 11.10.2016, Hämeenlinnassa ja Hattulassa 31.10.2016 sekä Janakkalassa, Lopella ja Riihimäen haja-asutusalueella 31.3.2017. HÄSA

Menot