fbpx
Kanta-Häme

Loppi tukee uutta kerrostalohanketta

Kunnan tuki uuden kerrostalohankkeen rakentamiseen johti Lopen kunnanvaltuustossa tiukan keskustelun jälkeen äänestykseen.

Kun valtuutetuista 29 piti hanketta ja rahoitusjärjestelyjä tarpeellisina, Jatke Uusimaa pääsee jatkamaan markkinointia ja toteutusta.

Kunta myi Kirkonkylään Jokiniementien alkuun suunnitteilla olevaa 16 asunnon kerrostaloa varten rakennuttajalle tontin. Käytännössä tontti vaihdettiin yhteen osakehuoneistoon. Lisäksi kunta ostaa talosta kaksi muuta huoneistoa.

Tontin hinta oli 220 000 euroa. Osakkeiden (kaksi kaksiota ja yksi kolmio) kauppahinta oli lähes 550 000 euroa.

Harri Nurmo (kesk.) esitti, ettei kunta osta kahta huoneistoa kerrostalosta.

Eelis Väänänen (kesk.) ja Marianna Rautiainen (vas.) vastustivat myös kunnan taloustilanteessa huoneistojen hankintaa. Rautiainen ei kuitenkaan vastustanut kerrostalohanketta sinällään, kuten Väänänen.

Keskustan Marja Ukkola ja Marja Peltotalo puhuivat kerrostalohankkeen puolesta. Ukkola muistutti, että kunnassa tarvitaan kirkonkylässä asuntoja, joihin syrjäkylillä vanhenevan väestön on helppo muuttaa asumaan.

Osakehuoneistojen hinnat ovat Eelis Väänäsen mukaan niin korkeita, etteivät eläkeläiset kykene edes mökkinsä myytyään hankkimaan kerrostalosta asuntoa.

Myös Timo Heinonen (kok.) piti välttämättömänä ja yleisesti käytettynä tapana, että kunta tukee kerrostalotuotantoa pienessä kunnassa. Loppi on osallistunut lähes jokaisen osakeyhtiötalon toteutukseen tähän saakka.

Kunta on myynyt osakehuoneistojaan vähitellen ja kunnanjohtaja Karoliina Viitasen mukaan myös nyt kunnalle tulevat osakehuoneistot myydään heti, kun niille on kysyntää tai muutaman vuoden kuluessa.

Kerrostalon 16 huoneistosta on heinäkuussa alkaneen ennakkomarkkinoinnin aikana varattu 11, joista kolme on kunnan varaamaa. Viisi huoneistoa on vielä vapaana.

Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan keskusteluitta Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän perussopimuksen muutoksen. (HäSa)

Menot