Kanta-Häme

Loppiaistapahtuma liikuttaa Elenia-areenalla

Perinteistä Linnan loppiaista ei enää järjestetä.

Tänä vuonna Hämeenlinnan nuorkauppakamari ja Hämeen Sanomat ovat yhdistäneet voimansa. Elenia-areenalla pidetään Liikut sää– ja Hämeen Sanomien Loppiainen -tapahtumat.

Perinteinen Linnan loppiainen järjestettiin viimeksi vuonna 2015 Hämeen linnalla. Hämeen Sanomat siirsi tapahtuman viime vuodeksi Aulanko-areenalle, kun kaikki linnalla olleen tapahtuman osapuolet eivät nähneet yhteistä tapahtumaa tarpeelliseksi.

Hämeenlinnan nuorkauppakamari järjesti viime vuonna Liikut sää -tapahtuman Elenia-areenalla, ja linnassa oli Museoviraston järjestämä loppiaistapahtuma.

Nyt Hämeen Sanomat ja Hämeenlinnan nuorkauppakamari tekevät töitä yhteisvoimin. Järjestäjät tavoittelevat entistä parempaa ja monipuolisempaa yhtä tapahtumaa.

Käytännössä työt on jaettu niin, että Hämeen Sanomat vastaa ohjelmalavan ohjelmasta ja Hämeenlinnan nuorkauppakamari seurojen ja yritysten pisteistä.

Elenia-areenalla 31 urheiluseuraa esittelee toimintaansa.

Monen seuran pisteessä kävijät pääsevät myös kokeilemaan lajia. Esimerkiksi HJS:n pisteessä potkitaan jalkapalloa, ja Steelers on tuonut sählykaukalon. Tennistä pääsee myös kokeilemaan. Janakkalan Jana ja Hämeenlinnan Paukku järjestävät myös yhteistyössä pisteen, jossa voi mitata, kuinka kovaa pesäpallo lentää.

– Demo-alueella pääsee kokeilemaan erilaisia tanssi- ja jumppatunteja. Myös crossfit-treeniä on mahdollisuus kokeilla. Judo- ja karateseurat ohjaavat myös lajin pariin testipisteissään. Vikellystäkin pääsee maistelemaan vikellyspukin päällä, kertoo Hämeenlinnan nuorkauppakamarin projektipäällikkö Sini Tuominen.

Tuominen vinkkaa, että kävijöiden kannattaa varustautua liikunnallisilla vaatteilla.

Elenia-areenalla on maksullinen narikka, mutta myös pukukopit ovat auki, jos vaatteita haluaa vaihtaa.

– Idea on liikuttaa kävijöitä. Tekemistä löytyy varmasti perheen pienemmille, mutta myös aikuisille ja koululaisille.

Hämeenlinnan nuorkauppakamarin ja Hämeen Sanomien kävijätavoite on 4 000 vierailijaa. Viime vuonna tapahtumassa kävi 3 000 kaupunkilaista. HÄSA

MENE JA KOE: Hämeen Sanomien Loppiainen ja Liikut sää -tapahtuma perjantaina 6.1. kello 9–16 Elenia-areenalla.

 

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic