Kanta-Häme

Lopussa kastui kapteeni

Käsien lätkytys reisiä vasten kuulostaa sateelta. Keltaisiin, vihreisiin, pinkkeihin ja oransseihin t-paitoihin pukeutuneet nuoret laulajat seisovat puolikumarassa, ja tuijottavat keskittyneenä soutuveneessä seisovaa miestä.

Tyttökuoro Aurorina, Hämeenlinnan poikakuoro sekä Vanajan kamarikuoro esittivät keskiviikkoiltana vesiaiheisia musiikkikappaleita Hämeenlinnan uimahallissa.

Edellisen kerran uimahallissa järjestettiin kuorojen johtaja Ismo Savimäen johdolla niin ikään vesiteemainen kuorokonsertti lähes 15 vuotta sitten.

– Tämä on toinen kerta, kun takki on päällä. Kuumahan tämä on, mitä lie villakangasta, eikä todellakaan mikään vedenkestävä, Savimäki päivittelee.

Maata voisi kuvastaa Haltia tai Aulanko

Savimäellä on kamarikuoron kanssa tekeillä konserttisarja, joka on teemoitettu viiden peruselementin, maan, puun, ilman, tulen ja veden mukaan.

– Vesimusiikkia on sarjan ensimmäinen osa. Yleensä, kun rakennan konserttiohjelmaa, riittää, kun peräkkäin tulee vain tarpeeksi monta hyvää kappaletta. Nyt sekä laulut että ympäristö haluttiin valita teeman mukaan, Savimäki kertoo.

Noin vuoden päästä on luvassa konserttisarjan seuraava osa, maa ja metsä.

– Nuorten laulajien on hyvä totutella erilaisiin tiloihin ja oppia käyttämään ääntä rohkeasti. Esimerkiksi Nuuksion luontokeskus Haltia houkuttaisi konserttipaikkana, mutta Aulankokin toimisi varmasti hienosti, Savimäki suunnittelee.

Konsertin ohjelmistosta löytyi niin hengellistä musiikkia, negrospirituaaleja, kansanlauluja kuin populaarimusiikkiakin.

Kapteeninhattuun ja villakankaiseen, pitkäliepeiseen takkiin sonnustautunut Savimäki lipuu keskelle allasta juhlava ilme kasvoillaan, ja kumartuu seinästä seinään kiinnitetyn lippunauhan tieltä vasta aivan viime hetkellä.

Lähes parinkymmenen laulun konsertti polkaistaan käyntiin tyynillä vesillä, kunnes lopuksi päästiin seilaamaan merille saakka.

Viimeiseksi itse kapteeni putoaa päistikkaa veteen. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic