Kanta-Häme Hämeenlinna

Loskakaaos nostattaa tunteita ja jumittaa autoja – Hämeenlinnan kaikki kadut aurataan viimeistään tänään

Turuntien varrella välillä Goodman-Poltinahon risteys oleva kevyenliikenteenväylä on kuvan lähettäneen lukijan mukaan ollut huonossa kunnossa jo useita viikkoja. Tältä tie näytti lauantaina. Kuva: Lukijan kuva

Lumikaaoksen vaihtuminen loskakaaokseen on aiheuttanut ongelmia liikkumisessa ympäri Hämeenlinnaa. Sosiaalisessa mediassa teiden kunto herättänyt erittäin vilkasta keskustelua. Autojen kerrotaan jumittuneen teiden loskaan eri puolilla kaupunkia. Myös Hämeen Sanomien toimitukseen on tullut vinkkauksia esimerkiksi kevyenliikenteenväylien ja rautatieaseman parkkipaikan huonosta kunnosta.

Kunnossapidon vastaava mestari Markus Lahtinen Hämeenlinnan kaupungilta, miksi teiden kunto on nyt niin huono?

– Tilanne johtuu yksinkertaisesti sulavasta lumesta. Ongelmia on ollut viikonlopun aikana lähinnä asuntokaduilla eli toiseen ja kolmanteen hoitoluokkaan sijoittuvilla teillä. Kaupungin pääväylät ovat olleet koko ajan auki.

Mitä tilanteelle on tehtävissä?

– Olemme auranneet sunnuntaina ja sunnuntain ja maanantaina välisenä yönä kaikki kadut. Luulen, että viimeisiä aurataan nyt maanantaiaamuna. Koko kunnossapitokalusto on ollut liikenteessä.

Millainen tilanne on kaupungin kevyenliikenteenväylillä?

– Meidän tekemissämme tarkastuksissa välitöntä tarvetta toimenpiteille ei ole havaittu. Tietenkin paikoitellen väylät voivat olla huonossa kunnossa, mutta tarkastusten mukaan toimenpiderajat eivät ylity. Väylät aurataan, jos lämpötila painuu pakkasen puolelle.

Huolehtiiko kaupunki myös rautatieaseman parkkipaikkojen kunnossapidosta?

– Kaupunki huolehtii sekä Hilpi Kummilan tien päässä olevasta parkkipaikasta että niin sanotulla Saarioisten tontilla olevasta parkkipaikasta. Hilpi Kummilan tien parkkipaikkaa on aurattu, mutta Saarioisten tontin parkkipaikan kunnossapitovastuusta on ollut meilläkin epätietoisuutta. Yritämme hoitaa sen kuntoon tänään maanantaina tai huomenna tiistaina.