Kanta-Häme Hämeenlinna

Lotta-patsas saanee paikan Pikkutorilta – Patsas paljastetaan Karjalaisten kesäjuhlien aikaan

Taiteilija Tiina Torkkelin teos Sota ja rakkaus kuvaa eläinlääkintälottaa.

Pikkutori näyttää olevan vahvoilla Hämeenlinnan kaupungille lahjoituksena tarjotun Lotta-patsaan sijoituspaikaksi. Kaupunkirakennelautakunta päättää patsaan paikan ensi tiistain kokouksessaan, ja esityksenä on Kumppanuustalon vieressä sijaitseva Pikkutorin puisto.

Kaupunginhallitus päätti jo aiemmin, että taiteilija Tiina Torkkelin tekemä “Sota ja rakkaus” -niminen patsas otetaan vastaan. Samalla kaupunginhallitus velvoitti kaupunkirakennetoimialan osoittamaan veistokselle paikan yhteistyössä taiteilijan ja Hämeenlinnan taidemuseon kanssa.

Tavoitteena on, että patsas saadaan pystytettyä uudelle paikalleen ennen kesäkuun puolivälissä järjestettäviä Karjalaisia kesäjuhlia. Patsas on tarkoitus paljastaa kesäjuhlien yhteydessä.

Pikkutorin puistokolmiota kunnostetaan samalla, ja tähän on varauduttu tämän vuoden investointiohjelmassa.

Lotta-patsas on tällä hetkellä Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla väliaikaisessa säilytyksessä. Patsaan lahjoittavat Lotta Svärd Säätiö, Lotta-patsas Hämeenlinnaan -valtuuskunta sekä Taidekeskus Salmela. Lahjoitus kattaa myös patsaan kuljetuksen sekä pystytyksen Hämeenlinnaan.

Patsaan saamisesta Hämeenlinnaan on myös tehty viime kesänä valtuustoaloite. HÄSA

Lue myös: Lotta-patsas paljastetaan Karjalaisten kesäjuhlilla Hämeenlinnassa