Kanta-Häme

Lottokupongit eivät vielä vanhene

Suomalainen yrityselämä saa uuden kolmen miljardin euron kerholaisen, kun rahapelien jättiläiseksi yhdistyvä Veikkaus aloittaa virallisesti 1. tammikuuta.

Valtion omistama uusi monopoliyhtiö Veikkaus syntyy vanhan Veikkauksen, Raha-automaattiyhdistyksen ja Fintoton yhdistymisestä.

Yhtiöille yhdistyminen on valtava ponnistus, mutta kuluttajalle muutokset ovat varsinkin alussa olemattomat.

– Asiakassuhteet siirtyvät uudelle yhtiölle 1. tammikuuta, mutta pelaaminen jatkuu entiseen tapaan, Veikkauksen asiakkuusjohtaja Ari Aarnihuhta kertoo.

– Jos kotona on esimerkiksi nippu vanhoja lottokuponkeja, ne käyvät edelleen. Pelipisteille alamme toki tuoda jo uusia kuponkeja.

Myös kaikkien kolmen yhtiön verkkopalvelut jatkavat vielä toimintaansa. Aarnihuhdan mukaan kaikki yhdistyvien yhtiöiden valikoimissa olevat lotto-, vedonlyönti-, toto-, kolikko-, kasino- ja nettipokeripelit tarjoava yhteinen verkkopalvelu avautuu kesän alkuun mennessä.

Nykyisten yhtiöiden asiakkuudet siirtyvät automaattisesti uudelle yhtiölle. Aarnihuhta tosin muistuttaa, että valtaosa RAY:n ja Fintoton asiakkaista on jo entuudestaan myös Veikkauksen asiakastietokannassa.

Kun uusi verkkopalvelu avautuu, Veikkauksen ja RAY:n pelitilillä olevat rahat siirtyvät Aarnihuhdan mukaan automaattisesti uuden Veikkauksen pelitilille.

Fintoton pelitilijärjestelmä on erilainen, joten suora siirto Veikkaukselle ei välttämättä onnistu. Siinä tapauksessa rahat palautetaan Fintoton pelitililtä asiakkaan pankkitilille.

Vaikka moni asia on virallisella yhdistymishetkellä vielä kesken, muutokset ovat Aarnihuhdan mukaan silti aikataulussa.

– Yhdistyminen on ollut nopea prosessi. Meistä tulee Suomen suurin verkkokauppa, ja 1,9 miljoonalla asiakkaallamme meillä on Suomen kolmanneksi suurin kanta-asiakasohjelma. Kaiken pitää varmasti toimia siinä vaiheessa, kun uudistukset konkreettisesti tapahtuvat.

– Jokaisella kvartaalilla tulee pieniä muutoksia. Vuoden lopussa asiakas ei enää edes huomaa, että aiemmin on ollut kolme eri yhtiötä.

Yhteinen peliyhtiö tuo selkeyt­tä ja sujuvuutta. Veikkaus korostaa myös vastuullisuutta, kun asiakas voi jatkossa esimerkiksi saada kaikkien digitaalisten pelien pelieston yhdellä pyynnöllä.

Yhden ison sateenvarjon alla toimimisen odotetaan luonnollisesti lisäävän myös pelituottoja. Se saattaa näkyä ennen kaikkea nyt RAY:n ja Fintoton tarjoamissa peleissä, jotka tulevat aiempaa paremmin suuren lottokansan ulottuville.

Uudelta Veikkaukselta menee ensimmäisenä vuonna paljon resursseja muutosten läpiviemiseen. Pelikehitys jää alussa hieman sivuun, mutta ainakin jotain uutta on luvassa.

Esimerkiksi RAY ehti tehdä ennen yhdistymistä nettipokeria koskevan yhteistyösopimuksen itävaltalaisen Österreichische Lotterien -peliyhtiön kanssa.

Yhtiöt avaavat asiakkailleen yhteisen pokeriverkon, jossa itävaltalaiset ja suomalaiset asiakkaat pääsevät pelaamaan keskenään.

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic