fbpx
Kanta-Häme Orimattila

Hämäläinen lottovoittaja menetti miljoonia euroja ja hän teki henkilökohtaisen konkurssin - Huijarit syytteessä käräjäoikeudessa

Lottomiljonääri lainasi ja sijoitti miljoonia euroja. Syytteen mukaan huijarit siirsivät rahat itselleen ja lähipiirilleen, eikä lottovoittaja enää nähnyt rahojaan tai luvattuja tuottoja.

Kahdeksan miljoonan euron lottovoitto ei ollut onnenpotku eteläsuomalaiselle kolmikymppiselle miehelle. Häneltä alettiin huijata rahaa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa luettiin maanantaina syytteet orimattilalaiselle ja helsinkiläiselle miehelle, jotka veivät yhteensä yli 3,7 miljoonaa euroa lottovoittajalta.

31-vuotias orimattilalainen tutustui 2016 nettipelien yhteydessä saman vuoden lottovoittajaan.

Syyttäjän mukaan orimattilalainen käytti lottovoittajan hyväuskoisuutta hyväkseen ja sai tältä rahaa lainaksi tilisiirtoina ja niin sanottuina bittisiirtoina. Raha meni suurelta osin uhkapeleihin.

Mies lainasi reilun kolmen vuoden aikana yli 1,4 miljoonaa euroa. Välillä hän maksoi takaisin noin 270 000 euroa mutta jatkoi taas lainaamista.

 

Vuonna 2018 orimattilalaismies tutustutti lottovoittajan 29-vuotiaaseen helsinkiläismieheen. Syyttäjän mukaan helsinkiläinen esiintyi menestyvänä yrittäjänä, jonka firma tarvitsi varoja ja sijoitukselle oli luvassa merkittäviä tuottoja.

Lottomiljonääri sijoitti yritykseen puolessa vuodessa yli 2,1 miljoonaa euroa. Miehet siirsivät rahat itselleen ja lähipiirilleen, eikä lottovoittaja enää nähnyt rahojaan tai luvattuja tuottoja.

Molemmat miehet kiistivät syytteensä törkeästä petoksesta.

Orimattilalaismiehen 53-vuotias äiti sai syytteen törkeästä rahanpesusta. Hän oli ottanut pojaltaan vastaan lähes 230 000 euroa osaksi kiinteistön kauppahintaa. Rahat olivat syytteen mukaan peräisin lottovoittajan yrityssijoituksista.

Äiti osti rahoilla ja pankkilainalla elokuussa 2018 pojalleen kiinteistön uudelta asuinalueelta Orimattilan Arolasta. Äiti lyhensi summalla pankkilainaa yli kaksi vuotta.

Nainen kiisti syytteensä. Hän kertoi luulleensa, että rahat olivat pojan pelivoittoja.

Talo takavarikoitiin marraskuussa 2020 ja on edelleen takavarikossa. Syyttäjä vaatii kiinteistön menettämistä valtiolle rikoshyötynä.

 

Lottovoittajan kohtalo oli karu. Hän joutui muidenkin huijausten kohteeksi ja teki henkilökohtaisen konkurssin.

Syyttäjä vaatii orimattilalaiselle miehelle lottovoittajan putsaamisesta ja muista rikoksista yhteensä 7 vuotta vankeutta ja helsinkiläiselle 5,5 vuotta vankeutta. Naiselle vaaditaan 1,5 vuoden ehdollista vankeusrangaistusta.

Asiasanat

Menot