Kanta-Häme

Lounas ja mökkiläiset ruokkivat Neljää Oravaa

Hämeenlinna

Hauhon Neljän Oravan yrittäjä Tuula Hakkola pyörittää ravintolaansa ilman muita vakituisia työntekijöitä. Ekstraajia hän käyttää tarpeen mukaan ja kesällä apuna on kausityöntekijä.

– Se täytyy tarkkaan laskea, kannattaako pitää ylimääräistä työntekijää, hän kertoo.

Kiireen määrä vaihtelee vuodenajoittain, sillä kesä on Hauholla sesonkiaikaa. Silloin ravintola on avoinna seitsemän päivää viikossa vähintään iltakymmeneen asti ja kesällä lounastakin on tarjolla myös lauantaisin. Talvella aukioloajat ovat lyhyemmät. Perjantaisin ja lauantaisin ravintolan ilta venyy aamukahteen asti.

– Heinäkuun torilauantait ovat huippuja, Ydin-Hämeen alueen vuoden yrittäjäksi tänä vuonna valittu Hakkola tiivistää.

Lounasruokailijat tuovat noin puolet yrityksen myynnistä. Yrittäjä myös valmistaa tarjoamansa ruuat mahdollisimman pitkälle itse. Tarjolla on lounasta seisovasta pöydästä sekä pubiruokaa a la carte -listalta.

Neljä Oravaa on kuulunut Tuula Hakkolan elämään jo nuoruudesta asti, sillä hänen äitinsä työskenteli Etelä-Hämeen Osuuskaupalle kuuluneessa ravintolassa vuodesta 1973 alkaen tarjoilijana ja myöhemmin ravintolapäällikkönä.

Hakkola itse teki ravintolassa ensimmäisen ekstraajan keikkansa vuonna 1979 ja vakituiseksi tarjoilijaksi hänet pestattiin 1986. Sittemmin hänestä tuli ravintolapäällikkö.

Vuonna 2003 Hakkola osti ravintolan liiketoiminnan ja kiinteistön Osuuskauppa Hämeenmaalta.

– Minulla on sisäinen palo tähän. Tässä saa tehdä työtä itselleen ja näkee ihmisiä.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic