Kanta-Häme

Love-tapahtumat on kasvanut Hausjärveltä myös Riihimäelle ja Hyvinkäälle

– On ihanaa, kuinka ihmiset haluavat kertoa hyvinkin yksityisiä ja tunteita nostattavia tarinoita, joihin liittyy vahva musiikkikokemus puolison, ystävän, perheenjäsenen tai työkaverin kanssa. Se tunne, kun he kuuntelevat kappaleen ja katsovat toisiaan silmiin! hehkuttaa tuottaja Kaisa Kaartinen Love-tapahtumista.

Televisiosta seurataan Suomi-Lovea, josta formaatti on tuttu. Kolme musiikin vahvaa ammattilaista rakensi viime kesänä supersuosituksi nousseen Hausjärvi-Love -konsertin Miinan Monttuun. Formaatin käyttölupa saatiin ilmaiskonserteille sekä Yleltä että Warner Brosilta.

Love-tapahtumissa musiikkikappaleella yllätetään ystävä ja kerrotaan tarina, miksi kappale on molemmille tärkeä, mutta live-konserteissa toiveet on kerätty yleisöltä jo keväällä eivätkä yllättäjät tai yllätetyt ole julkkiksia.

– Hyvinkää-salissa pidettävässä konsertissa meillä on käytössä myös videostriimaukset, mutta Miinan Montun ja Riihimäen maauimalan konsertit ovat puhtaasti livetapahtumia, joissa on vahva fiilis, kertoo tapahtumien toinen tuottaja Jani Unkuri.

Love-tapahtumien musiikista vastaa Tuomo Komonen, joka on koonnut tapahtumien House Bändiksi The Indigon ja koonnut esiintyjät. Mies vastaa koko konsertin käytännön toteutuksesta: sisällöstä, kappale- ja esiintyjävalinnoista, sovituksesta sekä ohjaamisesta.

– Tänä vuonna Miinan Montun nimekkäinä tähtinä laulaa duo Ida Paul ja Kalle Lindroth, Riihimäellä Jesse Kaikuranta ja Hyvinkäällä Mikko Harju. Heidän lisäkseen kaikissa konserteissa on vahva joukko seutukunnalta kotoisin olevia taiteilijoita ja esiintyjiä, joille osalle tämä on hyvä ponnahduslauta, Tuomo Komonen kertoo.

Miinan Montussa yleisöä ilahduttaa esimerkiksi kärköläläinen Riikka Jaakkola , joka lumosi taannoin Voice of Finlandissa loppumetreille saakka.

Koska joka konsertissa on eri esiintyjät ja yleisö, myös tarinat ja kappaletoiveet ovat ainutkertaisia ja siis myös musiikki. Toiveiden mukaan rakennettu musiikki muovaa yhteisestä kokemuksesta omanlaisensa. Tuomo Komonen pitääkin mainiona mahdollisuutena kiertää läpi kaikki neljä ilmaistapahtumaa. Hyvinkäällä nimittäin konsertteja järjestetään syyskuussa kaksi.

Musiikki on liima, joka yhdistää ja kantaa ihmisiä. Love-tapahtumien kolmikkoa yhdistää musiikki, mutta yllättäen myös opettaminen. Kaisa Kaartinen toimii leipätyönään Hyvinkään Asemankoulun musiikkiluokan opettajana, Tuomo Komonen Riihimäen lukion sekä Riihimäen musiikkiopiston opettajana ja Jani Unkuri Hausjärven koulukuraattorina. Jani Unkurilla on myös oma tapahtumia tuottava yritys ja hänet löytää esimerkiksi Riihimäen Beach Partyjen takaa sekä Granitin aukion kesätapahtumien dj-tiskiltä.

– Olemme oikeastaan rakkauden suurlähettiläitä, nauraa Tuomo Komonen ja muut peesaavat.

Tuomo Komosta on liikuttanut tarinoiden moninaisuus. Niissä on muutakin kuin ystävyyttä ja rakkautta. Musiikki on auttanut pääsemään vaikeiden tapahtumien yli, rakentanut ystävyyssuhteita ja herättänyt jopa puhumattomaksi dementoituneen vanhuksen laulamaan ja tanssimaan.

– Musiikilla on ihmeellinen voima kaivaa tunnetilat esiin. Se on mahtava voimavara, Komonen muistuttaa.

 

Miten sitten Love-tapahtumat syntyi?

Kaisa Kaartinen ja Jani Unkuri olivat parina kesänä järjestämässä Mommilanjärven souteluja, joten tehopari oli kunnassa tuttu.

– Hausjärven kunnanjohtaja otti yhteyttä ja kysyi, olisiko meillä ideaa uuteen kesätapahtumaan. Syntyi hurja ajatus Suomi-Loven tuomisesta kentälle ja yllättäen siihen saatiin myös luvat. Siitä se lähti, mutta ei tämä ole kevyttä työtä ollut. Varsinkin tänä kesänä sponsorirahoitteisten konserttien kasvattaminen kolmelle paikkakunnalle on ollut iso urakka, Kaisa Kaartinen kertoo.

– Nyt toivomme, että yleisösuosio yllättää jälleen meidät!