fbpx
Kanta-Häme

Löysikö Barokki-väki folk-aseman?

Järjestyksessä neljättä Janakkalan Barokkia vietettiin viime perjantaista sunnuntaihin. Helsingin Barokkiorkesterin toiminnanjohtaja Elina Aho-Kuusama, kuinka paljon väkeä Vanhan musiikin festivaali veti?

– Ehkä hikkupilkkasen vähemmän kuin viime kesänä. Yleisömäärät ovat olleet siinä seitsemänsadan huitteilla. En tiedä vaikuttiko säät, vai mikä. Kun jututin yleisöä, oikein tyytyväisiltä he vaikuttivat.

Tänä kesänä festarin folk-konsertti oli ensimmäistä kertaa Turengin asemalla. Kuinka se toimi?

– Turengin asema on hieno paikka ja haluttiin sitä kokeilla. Mutta kun lopulta päädyttiin siihen, että ollaan ulkona, niin eikö tietysti illalla tullut vettä, aika kova sade. Se tietysti vaikutti ihmisten liikkeelle lähtemiseen. Sitä vielä haetaan miten folk-ilta toimisi kaikista mukavimmin.

Mistä vaikutuit itse eniten?

– Ilman muuta meidän sinkkivirtuoosi vieraasta. Andrea Inghisciano on aivan huikea muusikko, ja lauantain kello kuuden konsertti oli rakennettu sillä tavalla, että hän pääsi virtuositeettia esittelemään. En ole ikinä kuullut tuommoista sinkinsoittoa aikaisemmin.

– Anna-Maaria Oramon rakentama sunnuntain konsertin ohjelma oli tosi kiva. Siinä oli ihania lauluosuuksia ja riehakastakin instrumentaalimenoa.

Ensi kesänä Janakkalan Barokki numero viisi?

– Kyllä meidän vakaa toive ja tarkoitus on jatkaa festivaalin järjestämistä. HÄSA

Menot