Kanta-Häme

Löytöeläinten hoito kilpailutetaan jälleen

Hämeenlinna kilpailuttaa lähiaikoina löytöeläinten hoidon. Viimeksi vastaava kilpailutus järjestettiin vuonna 2010, jolloin kilpailutuksen voitti Hattulassa toimiva Etelä-Hämeen eläinhoitola.

Sen kanssa solmittu sopimus ja kahden vuoden jatko-optio umpeutuvat syyskuun lopussa. Uusi kilpailutus koskisi ajanjaksoa ensi lokakuun alusta vuoden 2017 loppuun lisättynä kahden vuoden optiomahdollisuudella. Hämeenlinnan ympäristö- ja rakennuslautakunta käsittelee kilpailutusasiaa kokouksessaan ensi tiistaina.

Eläinsuojelulain mukaan kuntien on huolehdittava irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienten seura- ja harrastuselinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Ennen vuoden 2010 kilpailutusta vanhan Hämeenlinnan alueella löytöeläinten hoidon kustannukset olivat noin 50 000 euroa vuodessa. Kilpailutuksen jälkeen kustannukset ovat olleet koko Hämeenlinnan alueella 32 000 euroa vuodessa.

Etelä-Hämeen eläinhoitolan tilastojen mukaan talteen otettuja kissoja on ollut hoidossa nelisenkymmentä vuodessa, koiria taas noin 30. Lisäksi hoidossa on koko sopimuskauden aikana ollut 12 muuta pieneläintä, lähinnä kaneja. Joinakin kuukausina hoidossa ei ole ollut yhtään löytöeläintä.

Lähes kaikki löytöeläimet on onnistuttu palauttamaan omistajilleen, koirat yleensä muutaman päivän kuluessa. Kissat ovat odottaneet kotiin pääsyä pitempään, ja osalle on etsitty uusi sijoituspaikka.

Vain muutama eläin on jouduttu lopettamaan, ja nekin joko omistajansa toivomuksesta, eläinsuojelullisista syistä tai esimerkiksi eläimen sairauden takia. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic