Kanta-Häme

Löytyt palaavat toiseen kotiinsa

Muutaman viikon päästä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan uudet nimikkolähetit, Päivi ja Sakari Löytty vaihtavat Suomen pakkasen Afrikan lämpöön.

Tampereella asuvat Löytyt on kutsuttu töihin pohjoiseen Namibiaan eli Ambomaalle Namibian luterilaisen kirkon palvelukseen.

Molemmille lähteminen on helppoa ainakin siksi, että he ovat aiemminkin työskennelleet maassa. Sakari Löytty on myös syntynyt Namibiassa, missä hänen vanhempansa toimivat lähetystyöntekijöinä.

– On mukava palata tuttuun maahan ja tuttujen ihmisten pariin. Olemme olleet siellä Päivin kanssa aiemmin 12 vuotta ja nyt välissä kohta seitsemän vuotta Suomessa, Sakari Löytty sanoo.

– Palaamme tavallaan toiseen kotiimme. On kiinnostavaa nähdä, miten asiat ovat siellä muuttuneet.

Päivi Löytty on diakoni, ja hänet on kutsuttu Namibian kirkon läntisen hiippakunnan diakonian ja lähetyksen toimialojen kehittämiskoordinaattoriksi kolmivuotiseen hankkeeseen.

Hänen tehtäviinsä kuuluu aluksi tilanteen kartoitusta ja sen jälkeen henkilöstön kouluttamista ja uuden osaston toiminnan organisointia.

– Lähetys- ja diakoniatyö ovat suomalaisen mallin mukaan Namibian kirkossa etäällä toisistaan. Namibiassa ne haluttaisiin nyt yhdistää samaan organisaatioon niin, että etenkin hiippakunnan äärialueilla voitaisiin tavoittaa uusia ihmisiä samanaikaisesti julistuksen ja diakonisen palvelun metodein, Päivi Löytty sanoo.

Sakari Löytty on muusikko ja etnomusikologi, joka on tehnyt väitöskirjatutkimuksensa pohjoisnamibialaisesta musiikkikulttuurista sekä alkuperäisen musiikin ja eurooppalaisten lähetystyöntekijöiden mukanaan tuoman musiikin kohtaamisesta.

– Läntinen hiippakunta on toivonut musiikkikoulun perustamista ja myös virsikirjan uudistamisesta on keskusteltu. Mutta aluksi tehtäväni on kartoittaa, missä kirkkomusiikin alalla mennään ja laatia kehittämissuunnitelma, Sakari Löytty kertoo.

Luterilaisen Maailmanliiton yleiskokous järjestetään Namibian Windhoekissa toukokuussa, ja Sakari Löytty on myös käytettävissä sen valmistelutyöhön. Hän on jo osallistunutkin valmisteluihin Suomesta ja jatkaa sitä myös Namibiassa.

Löytyt lähtevät matkaan Suomen lähetysseuran sekä nimikkoseurakuntien lähettämänä. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nimikkolähettejä Löytyt ovat nyt ensimmäisen kerran.

Sakari Löytty on iloinen siitä, että uusi seurakunta on lähtenyt mukaan tukemaan työtä.

– Se on meille luottamuksenosoitus. HÄSA

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan uudet nimikkolähetit Päivi ja Sakari Löytty siunataan matkaan messussa Hämeenlinnan kirkossa tänään loppiaisena kello 10.

 

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic