Kanta-Häme

Löytyykö sinun eväistäsi proteiinirahkaa tai jogurttia? Välipala korvaa jo entistä useamman aterian

Jogurtista tuli Suomessa hitti noin 50 vuotta sitten. Siitä lähtien rahkat, proteiinivanukkaat ja pirtelöt ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten ruokavaliossa. Nyt kaurapohjaiset juomat ja välipalat haastavat perinteisiä maitojalosteita.
Täysin automatisoitu, umpinainen systeemi muuttaa maidon jogurtiksi muutamassa tunnissa. Missään ei näy avonaisia sammioita saati jogurttia. Tuotantovastaava Tom Elovaara (vas.) ja tuotantopäällikkö Minna Laatikainen esittelevät prosessia. Kuva: Esko Tuovinen
Täysin automatisoitu, umpinainen systeemi muuttaa maidon jogurtiksi muutamassa tunnissa. Missään ei näy avonaisia sammioita saati jogurttia. Tuotantovastaava Tom Elovaara (vas.) ja tuotantopäällikkö Minna Laatikainen esittelevät prosessia. Kuva: Esko Tuovinen

Lypsyrobotille on ruuhkaa Minna ja Juha-Matti Laihon navetassa Kärkölässä. Vuoroaan jonottava ayrshirelehmä Misteli ja sen 129 lajitoveria tietävät, että lypsyn aikana palkinnoksi saa rehunappuloita. Ne houkuttavat etenkin nuoria lehmiä. Jokainen...

Jogurtista tuli Suomessa hitti noin 50 vuotta sitten. Siitä lähtien rahkat, proteiinivanukkaat ja pirtelöt ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten ruokavaliossa. Nyt kaurapohjaiset juomat ja välipalat haastavat perinteisiä maitojalosteita.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 19 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään