Kanta-Häme

Löytyykö sinun eväistäsi proteiinirahkaa tai jogurttia? Välipala korvaa jo entistä useamman aterian

Jogurtista tuli Suomessa hitti noin 50 vuotta sitten. Siitä lähtien rahkat, proteiinivanukkaat ja pirtelöt ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten ruokavaliossa. Nyt kaurapohjaiset juomat ja välipalat haastavat perinteisiä maitojalosteita.
Täysin automatisoitu, umpinainen systeemi muuttaa maidon jogurtiksi muutamassa tunnissa. Missään ei näy avonaisia sammioita saati jogurttia. Tuotantovastaava Tom Elovaara (vas.) ja tuotantopäällikkö Minna Laatikainen esittelevät prosessia. Kuva: Esko Tuovinen

Jogurtista tuli Suomessa hitti noin 50 vuotta sitten. Siitä lähtien rahkat, proteiinivanukkaat ja pirtelöt ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten ruokavaliossa. Nyt kaurapohjaiset juomat ja välipalat haastavat perinteisiä maitojalosteita.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Hämeen Sanomien jutut.

Menot