Kanta-Häme

L&T irtisanoi kahdeksan työntekijää

L&T-konserni on irtisanonut ympäristöpalveluiden Hämeenlinnan yksiköstä kahdeksan henkilöä.

– YT-neuvottelut päättyivät huhtikuun alussa. Työsuhteet päättyvät ensimmäisillä elokuussa ja viimeisillä lokakuussa työsuhteen kestosta riippuen, sanoo yksikönpäällikkö Mika Vahos.

Vahos perustelee irtisanomisia tuotannon tehostamisella sekä taloudellisilla syillä.

– Hämeenlinnassa tehtiin reittimuutoksia pakkaavien jäteautojen reitteihin. Samalla kaikki jäteautojen reitit optimoitiin. Muutamassa autossa oli vielä kahden kuljettajan järjestelmä, eli autoissa oli myös nk. apukuljettaja. Tästä luovuttiin ja nyt jätettä kerätään yhdellä kuljettajalla. Lisäksi meillä on ollut asiakasmenetyksiä.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton ATK-lehdessä väitetään, että jäteyhtiö olisi saneerannut tuottamattomat työntekijät pihalle.

Kahdella irtisanotulla on toiveita päästä ns. putkeen. Kuusi irtisanotuista jää vaille työtä. ATK-lehden mukaan irtisanottuja yhdistää se, että kaikilla on pitkät työsuhteet ja he ovat menettäneet työssään osan työkyvystään, miesten työkyky on eriasteisesti alentunut.

L&T-konsernin työhyvinvointipäällikkö Mirella Girs kiistää väitteet tuottamattomien työntekijöiden tietoisesta irtisanomisesta.

– Kaikkien irtisanottujen osalta vakuutusyhtiö ja työterveyshuolto arvioivat henkilöiden työkykyisyyttä. Tämän kokonaisvaltaisen riskiarvion perusteella päätetään henkilön irtisanomisesta työkykynäkökulmasta. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic