Kanta-Häme

LTK aikoo irtisanoa 18 työntekijää

Lihateollisuuden tutkimuskeskus LTK Osuuskunta käynnisti yt-neuvottelut koko henkilöstön kanssa perjantaina. Neuvottelut koskevat 18 henkilöä Hämeenlinnassa.

Toimitusjohtaja Mikko Salosen mukaan LTK:n toiminta on ollut viime vuodet erittäin tappiollista.

– Selvitämme erilaiset mahdollisuudet kannattavien toimintojen jatkumiseksi. Osa toiminnoista tullaan mahdollisesti ulkoistamaan, ja kannattamattomat toiminnot lopetetaan. Kartoitamme nyt mahdolliset yhteistyökumppanit ja organisoitumismallit. Yksi vaihtoehto on koko tutkimuskeskuksen lakkauttaminen.

Salonen nimitettiin toimitusjohtajaksi torstaina. Hänen tehtävänään on uuden muutosohjelman läpivienti. Hän jatkaa LTK:n omistaman MP-Maustepalvelu oy:n toimitusjohtajana.

Maustepalvelu työllistää 67 työntekijää, joita yt-neuvottelut eivät koske.

Aikaisempi toimitusjohtaja Pekka Turkki sai potkut osuuskunnan palveluksesta.

LTK on Atrian, HKScanin ja Osuuskunta Karjaportin omistama asiantuntijayritys, joka tarjoaa asiakkailleen lihan tutkimusosaamista sekä siihen perustuvia kehittämispalveluita ja koulutusta.

LTK perustettiin Kuopiossa vuonna 1940. Hämeenlinnan Luukkaankadulle se muutti vuonna 1952. (HäSa)