Kanta-Häme

Lucas teki ensimmäiset laulunsa 10-vuotiaana

Espoosta kotoisin olevan Lucasin debyyttialbumi julkaistaan tänä vuonna. Radioaalloilta tutuiksi ovat tulleet kappaleet Kauniita yhdessä ja Täydellisen epätäydellinen.

Millainen artisti Lucas on?

– Olen vain tällainen 16-vuotias poika. En yritä olla Robin tai Isac Elliot tai Justin. Akustisesti keikkaillessani voisin kuvailla olevani melko rauhallinen.

Miten päädyit artistiksi?

– Meillä oli tapana yläkoulussa välituntisin soitella musiikinluokassa. Kerran musiikinopettajan kaveri, tuottaja Milos Rosas, sattui kuulemaan minua, ja hänen kauttaan pääsin studiolle tekemään musiikkia.

Minkä ikäisenä aloitit biisien kirjoittamisen?

– Olin 10-vuotias kun tein ensimmäiset biisini. Olen käynyt kitaratunneilla, mutta muuten en ole varsinaisesti opiskellut musiikkia.

Miten kirjoitat kappaleesi?

– En pysty kirjoittamaan joka päivä. Teen biisejä fiiliksen mukaan: jos on hyvä päivä tai huono päivä. Sitten voin viedä jotain sanoja tai melodianpätkiä studiolle ja kirjoitamme biisin valmiiksi tuottajan kanssa. Aiheet ovat usein omasta elämästäni

Ehditkö käydä koulua?

– Ehdin kyllä. Olen Prakticumissa merkonomilinjalla, ja aion valmistua aikataulussa kolmessa vuodessa.

Mitä omaan kesälomaasi kuuluu?

– Lähden kirjoittamaan musiikkia Monacoon ja aion keikkailla. Ja vapaa-ajalla sitten aion olla frendien kanssa.

Miten lapsuuden kesälomasi sujuivat?

– Olimme melkein joka kesä Jenkeissä, sillä perheellämme on ystäviä siellä. Nyt samat ystävät tulevat Suomeen, ja vanhempani lähtevät Saksaan heidän kanssaan, mutta minä en ehdi keikkailun vuoksi mukaan.

Mitä tavoitteita sinulla on tulevaisuuden varalle?

– Haluan kirjoittaa biisejä ja keikkailla mahdollisimman paljon ja pitkään. Keikka Hartwall Areenalla olisi suuri unelma. Lisäksi haluan oppia toimimaan myös tuottajana.

Toukokuun viimeisenä päivänä julkaistaan uusi kappaleesi, jossa on mukana Vilma Alina. Kappale on nimeltään 101 prosenttia, mistä se kertoo?

– Se kertoo siitä, kun tyttö ja poika tekevät asioita koko ajan yhdessä, mutta se tyttö aiheuttaa vaikeuksia. Minulle se kertoo myös siitä, että kaikkein tärkeintä parisuhteessa on yhdessä vietetty aika.

Myös Vilma Alina esiintyy Kesäloma Expressissä, kuullaanko siellä myös yhteinen kappaleenne?

– Kyllä varmaan! HÄSA

Päivän lehti

3.7.2020