Kanta-Häme

Lucia-kulkue tuo tänään valoa pimeyteen

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttori Heikki Seppänen heitti vaimolleen Lena Heleniukselle idean. Järjestä Lucia-päivän tapahtuma Hämeenlinnaan.

– Äidinkieleni on ruotsi, joten ajattelin, että hyvä idea, sillä Lucia-perinnehän on Ruotsissa hyvinkin suosittu.

Tähän asti Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa ja myös kouluilla on ollut Lucia-päivän tapahtumia ja Lucia-neidot ovat vieneet valoa ja kauneutta esimerkiksi hoivakoteihin, mutta mitään yleistä, isompaa kulkuetta ei ole järjestetty. Tänään Lucian päivän kunniaksi on toritapahtuma Lucia-kulkueineen.

– Ajattelimme, ettei tämä olisi mikään suomenruotsalaisten sisäpiirijuttu, vaan kaiken kansan valojuhla, Helenius sanoo.

Lucia-kulkue lähtee tänään tiistaina kello 17.30 Saaristenkadun ja Raatihuoneenkadun risteyksestä kulkemaan kävelykatua pitkin torille. 

Kulkueessa on noin 50 lasta ja nuorta muun muassa Ismo Savimäen lapsi- ja nuorisokuoroista sekä Seminaarin koulun ruotsinkielisiltä luokilta ja päiväkoti Jappebosta. Lucia on tänä vuonna Seminaarin koulun viidesluokkalainen Tara Vainio. 

Torilla lauletaan yhdessä ja lapset voivat Lucian ohella tavata joulupukin kello 16 lähtien. Torilla on myös Ulla-hevonen vankkureineen. Tapahtumassa myös Hope ry kerää joululahjoja vähävaraisille perheille ja Unicef myy glögiä. 

Lena Helenius toivoo, että tapahtumasta tulisi uusi perinne.

– Eihän tämä ole muuta kuin plussaa. Kaupunkilaiset voivat tulla fiilistelemään joulua odotellessaan. 

Tapahtuman järjestää Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Föreningen Tavastsvenskar. 

Lucia-päivän kulkue kävelykatu Reskalla tänään kello 17.30. Lucia kulkueineen esiintyy myös ruotsinkielisessä Kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa Hämeenlinnan kirkossa kello 18 alkaen.
 

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic