Kanta-Häme

Lujabetoni aikoo irtisanoa väkeä Hämeenlinnassa

Lujabetonia aloittaa Hämeenlinnassa yt-neuvottelut, joissa irtisanotaan korkeintaan 20 työntekijää. Yhtiö aikoo jatkaa myös henkilöstön lomautuksia, joita on ollut kausiluonteisesti vuosittain vuoden 2008 jälkeen.

Henkilöstön vähentämiseen ja lomautuksiin ovat syynä tuotantolinjojen järjestelyt tehtaiden välillä ja heikko markkinatilanne. Seinäelementtien valmistus siirtyy Hämeenlinnan Kantolasta kokonaan Poltinaholle.

– Tällä hetkellä Lujabetonin Siilinjärven tehdas on melkein kokonaan seis. Taavetissa töitä on vuoden loppuun, mutta ei siitä eteenpäin, kertoo Lujabetonin Hämeenlinnan yksikönjohtaja Kari Turunen.

Lujabetonin Kantolan tehdasta työllistää tällä hetkellä moottoritien kattaminen. Turunen kertoo, että muuten toimitilarakentaminen on heikossa tilassa.

– Ei ole enää yhtään hanketta, joka ratkeaisi ensi talveksi.

Asuntorakentaminen jatkuu edelleen, mutta Turunen arvioi volyymin laskevaksi. Hämeenlinnassa tilanne on hyvä, jos Lujabetoni vain saa rakennushankkeista tilauksia.

Lujabetoni työllistää Hämeenlinnassa runsaat sata työntekijää. Jos kahden tehtaan työntekijöistä irtisanotaan 20, vähentää yritys siten vajaan viidenneksen paikallisesta työvoimastaan. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic