Kanta-Häme

Lujabetonille iso elementtiurakka

Lujabetoni oy:ltä on tilattu elementtejä S-ryhmän uuteen valtakunnalliseen päivittäistavaroiden logistiikkakeskukseen.

Elementtiyksikön johtajan Kari Turusen mukaan kyseessä on Lujabetonin historian suurin yksittäinen betonielementtitilaus.

– Kohteen elementtiurakan arvo on yli 40 miljoonaa euroa ja se jakaantuu kahdelle toimittajalle. Sopimus tuo Lujabetonin elementtitehtaille peruskuormaa vuoteen 2015 asti ja varmistaa töiden jatkuvuuden huonossa suhdanteessa.

Turunen sanoo tilauksen turvaavan Hämeenlinnan tehtaan noin 120 työntekijän työllisyyden seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Pohjois-Sipoon Bastukärriin nousevan 189 000 bruttoneliön ja 3 400 000 kuutiometrin logistiikkakeskuksen urakoi Lemminkäisen ja Skanskan muodostama työyhteenliittymä TYL Freeway.

Logistiikkakeskuksen rakentaminen alkaa kesällä ja kestää syksyyn 2018. Kohde on Suomen kaikkien aikojen suurin betonielementtirunkoinen rakennus ja se mallinnetaan sataprosenttisesti. Mallinnusta hyödynnetään aikataulun suunnittelussa ja reaaliaikaisessa projektiseurannassa.

– Kaksi vuotta kestävä toimitus antaa mahdollisuuden hakea oikeat menetelmät mallin tehokkaaseen käyttöön osapuolien välisessä tiedonsiirrossa sekä tuotannonohjauksessa. Rakennuttajan ehdoton vaatimus on toimitusvarmuus, minkä varmistamme muun muassa siirtämällä mallista tietoa suoraan tehtaan tuotannonohjausjärjestelmiin, Turunen selvittää.

Lujabetonin elementtitehtaat Hämeenlinnassa, Siilinjärvellä ja Luumäen Taavetissa työllistävät yhteensä yli 300 henkeä. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic