fbpx
Kanta-Häme

Lujatalo joutuu maksamaan sairaanhoitopiirille 2 miljoonaa

Lujatalon on maksettava Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille yli 2 miljoonaa euroa korvauksia. Yhtiö joutuu korvaamaan sen, että se rakensi ensiapuosastolle ja röntgenin yhdyskäytävälle kelvottoman betonilattian.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hyväksyi sairaanhoitopiirin korvausvaatimuksen täysin sekä määrältään että perusteiltaan. Lujatalo joutuu maksamaan vaaditun runsaan 1 814 000 euron vahingonkorvausvaatimuksen kokonaan korkoineen. Lujatalon on lisäksi maksettava sairaanhoitopiirin yli 94 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Lujatalo teki Kanta-Hämeen keskussairaalalle uudisrakennuksen vuosina 2005-07. Rakennuksen betonilaatta jätettiin kosteaksi, mikä tuhosi lattiapäällysteitä ja synnytti terveydellistä haittaa.

Lujatalo kieltäytyi korjaamasta vahinkoja. Sairaanhoitopiiri korjasi lattiat omalla kustannuksellaan. Lujatalo kielsi myös oikeudenkäynnissä vahingonkorvausvastuun ja syytti vahingoista suunnitteluvirheitä. Se olisi ollut valmis 50 000 euron korvaukseen. HäSa

—–

Oikaisu: Jutun lehtiversiossa (HäSa 5.9.2015) Lujatalon sijaan tekstissä esiintyi kertaalleen virheellisesti Lujabetoni. Nettiversiossa virhettä ei ollut. Lujabetonilla ei ollut mitään tekemistä kyseisen urakan kanssa. Lujatalo ja Lujabetoni toimivat erillisinä yhtiöinä.

Menot