Kanta-Häme

Lukijan aihe - Hoivian remontti valmistuu ensi viikolla

 

– Ensin oli tarkoitus uusia pelkkä keittiön tiskilinjasto ja kalustus, mutta aika pian huomasimme olevan tarvetta myös ilmastointiremontille. Valmista pitäisi olla ensi viikolla, kertoo toimitusjohtaja Elisa Pilli-Sihvola.

Uudet tilat mahdollistavat laajemman lounastuotannon

Puolen miljoonan euron remontin on kokonaisuudessaan kustantanut Hämeenlinnan Sisälähetys ry.

– Summa saattaa kuulostaa suurelta, mutta me tiedämme ruoan olevan asukkaillemme hyvin tärkeä asia. Halusimme, että meillä on sen valmistamiseen ajanmukaiset ja toimivat tilat, Pilli-Sihvola perustelee.

Tällä hetkellä Hoiviassa valmistetaan lounasta noin 150 hengelle. Osa lähtee kaupungin palvelutaloihin ja paikan päällä noin 70 asukkaan lisäksi syömässä käy omaisia sekä lähellä asuvia, vanhempia ihmisiä.

– Yli 20 vuotta vanhat keittiötilat eivät vastanneet nykypäivän vaatimuksia. Ilmanvaihdon kapasiteetti ei ollut riittävä, muovimatto oli massalattiaa vaikeampi puhdistaa, eikä meillä ollut lämmön talteenottoa, Pilli-Sihvola listaa remontin syitä.

Pilli-Sihvolan mukaan jatkossa mahdollisuuksia olisi jopa 200 lounaaseen päivässä.

Keittiön ja ilmastoinnin lisäksi Hoivian jätehuolto uusitaan asentamalla pihaan syväkeräysastiat.

Väistötilat Saalemin keittiössä

Sisälähetyksen tiloja on remontoitu vuosien mittaan useaan kertaan.

Suurin remontti tehtiin kymmenkunta vuotta sitten, kun Hoivian kaikki silloiset kiinteistörakennukset käytiin läpi putkia ja viemäröintejä myöten, ja myös rakennettiin kokonaan uusia. Tuolloiset kustannukset nousivat reiluun kuuteen miljoonaan euroon.

Ensi viikolla valmistuva remontti on pyritty Pilli-Sihvolan mukaan toteuttamaan siten, että se näkyisi asukkaille mahdollisimman vähän. Ruokailu on järjestetty poikkeuksellisesti Hoivian sisääntuloaulassa.

Keittiöhenkilökunta puolestaan on toiminut remontin ajan vastapäätä sijaitsevan Saalem-seurakunnan tiloissa.

– Autolla on pitänyt kulkea eri paikkojen väliä useaan kertaan päivässä. Kyllä me jo kovasti odotamme pääsevämme uusiin tiloihin, lämpölaatikkoa kantava kokki Timo Jauhiainen huokaa.(HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic