Kanta-Häme

Lukijan aihe: Hyvä lukko ja näkyvä paikka suojaa pyörävarkailta

Hämeenlinnalaislapsen Jopo-pyörä varastettiin päiväkodin pihasta Nummella maaliskuun lopussa.

Lapsen isän tietojen mukaan samasta paikasta varastettiin pinkki Jopo myös huhtikuun alussa, ja Jukolan sekä Nummen alueella olisi tapahtunut muitakin halutun pyörämerkin varkauksia. Isä ihmettelee, miksi pyörätelineiden valvonta on huonoa.

Linnan Tilapalveluiden toimitusjohtaja Raili Salminen sanoo, että kaupungin kiinteistöiden pyörätelineitä valvotaan vaihtelevasti.

– Osassa on kameravalvonta, joissakin ei. Meillä on myös käytössämme siirrettävää kameralaitteistoa, Salminen kertoo.

Salmisen mukaan kaupungin kiinteistöjen pyörätelineet ovat sellaisia, että varkaiden toimintaa on mahdollista vaikeuttaa kiinnittämällä pyörä rungosta tai eturenkaasta telineeseen.

Hämeen poliisin rikoskomisarion Riku Vihtilän mukaan tänä keväänä ei ole ilmennyt erityistä piikkiä pyörävarkauksien määrässä.

Pyörävarkauksien selviämisprosentti on tyypillisesti melko matala. Vihtilä sanoo, että poliisi tutkii pyörävarkauksia tavanomaisesti muiden omaisuusrikosten ohella.

– Jos tapaus ei ole aivan pimeä, sitä tutkitaan. Pyörävarkauksia tulee esiin myös muiden esitutkintojen yhteydessä.

Vihtilä kertoo, että usein varastetuiksi epäillyistä pyöristä puuttuu tai on poistettu turvamerkinnät. Paras tapa pitää huolta polkupyörästään on kunnollisen lukon käyttö ja pyörän säilyttäminen näkyvällä paikalla. HÄSA

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic