Kanta-Häme

Lukioalumnista saa opinto-opasta enemmän irti

 

Kaurialan lukio aloitti alumnitoiminnan vuosi sitten. Merja Ylä-Anttila on vuoden alumni.
 
 
Lukioiden alumnitoiminta on vielä suhteellisen harvinaista, mutta Kaurialan lukiossa sitä on kokeiltu nyt vuoden verran. Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Veera Svahn kertoo, että liitossa on kuultu monien lukioiden pitävän yllä alumnitoimintaa, mutta mitään tilastoa sen yleisyydestä ei löydy.
 
Kaurialan lukion alumnitoiminnan suunnittelija Katja Malmi-Harju uskoo, että vastaavaa toimintaa löytyy, mutta sitä ei välttämättä kutsuta juuri alumnitoiminnaksi. Lyseon lukion opinto-ohjaaja Tiina Mäki myöntää asian olevan juuri näin.
 
– Meillä on entisten oppilaiden yhdistys, jossa on vähän vanhempaa ikäluokkaa. Koulun Facebook-sivun kautta etsimme jatko-opiskelemaan päässeitä entisiä oppilaita kouluvierailuille. Vanhat oppilaat ovat meille tärkeitä kontakteja, hän kertoo.
 
Käytännön tietoa
Ennen viime vuotta Kaurialassa toimi koulusta valmistuneiden senioriyhdistys, jonka jäsenillä oli abiturienttivuodesta vierähtänyt jo jonkin aikaa. Kun yhdistys päätti lopettaa, syntyi ajatus alumnitoiminnasta. Tähän mennessä alumneiksi on ilmoittautunut reilusti yli sata Kaurialan lukion entistä oppilasta.
 
Malmi-Harjun mukaan lukiossa on ennen alumnitoimintaakin vieraillut ahkerasti entisiä oppilaita kertomassa, mihin ovat lukion jälkeen päätyneet. Oman kokemuksen perusteella tiedetään kertoa ihan eri asioita, kuin mitä opinto-oppaan sivuilta saa irti.
 
– Alumnit osaavat kertoa opinto-ohjaajaa tarkemmin, millaista opiskelu ihan käytännössä milläkin alalla on, Malmi-Harju sanoo.
 
Alumneille on tarkoitus järjestää vuosittain alumnitapahtuma. Lisäksi Kaurialan lukio valitsee vuoden alumnin. Tänä vuonna kunnia lankesi Merja Ylä-Anttilalle.
 
 
Lisää aiheesta lauantain Hämeen Sanomissa nuorten Seinä-osastolla.

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic