Kanta-Häme

Lukiokadun liikenne poikki vesijohtokaivannon vuoksi

 

Lukiokadun vanhojen vesijohtojen saneeraus aloitettiin tällä viikolla. Sen vuoksi liikenne on kadun Eureninkadun ja Parolantien väliseltä osalta toistaiseksi suljettu. Bussilinja 2 siirrettiin poikkeusreitille tiistaiaamuna sortumavaaran takia, ja se ajaa nyt reittiä Hallituskatu – Kirjastokatu – Turuntie – Parolantie. Kaikki liikenne lännestä itään hoidetaan Paasikiventien sillan kautta ja idästä länteen Lukiokadun sillan kautta.
 
– On vaarana, että kaivanto sortuu, jos tiellä on liian raskasta liikennettä, kertoo työnjohtaja Raimo Kostia urakointia hoitavasta Aarsleff Oy:sta.
 
Putket kulkevat keskellä ajorataa ja kaivanto on neljä metriä syvä. 
 
– Oli yllätys, että vanhat putket kulkevat niin syvällä, koska katua on vuosien saatossa korotettu. Siksi tielle aiheutui sortumisvaara, hän sanoo.
 
Henkilöautot tielle viikonlopuksi
 
Saneerauksessa noin 60 vuotta vanha vesijohtoputki puhdistetaan ja putkeen tehdään betoniruiskutuspinnoitus. Kadulla kulkee tällä hetkellä kaksi vesijohtolinjaa, joista toinen poistetaan nyt käytöstä.
 
Kostia arvioi, että henkilöautot pääsevät palaamaan tielle viikonlopuksi. Bussilinjoilla menee hieman pidempään.
 
– Ehkä puolitoista viikkoa menee siihen, että bussit voivat palata tielle.
 
Tällä hetkellä kiertotiet on järjestetty, ja normaali liikenne pyritään palauttamaan mahdollisimman pian. Kokonaisuudessaan saneeraus kestää noin kolme viikkoa.
 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic