Kanta-Häme

Lukioratkaisut tutkitaan kevään kuluessa

Lasten ja nuorten lautakunta on kiperän kysymyksen edessä, kun lukioliikelaitoksen talous tulisi tasapainottaa.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian alaisuudessa toimiva lukioliikelaitos tuottaa tänä vuonna yhtymälle noin puolen miljoonan tappion.

Kaurialan ja Lyseon lukiot pyörivät valtionosuudella, mutta Lammin lukio ja Lyseon lukion aikuislinja ovat tappiollisia, koska opiskelijoita on niin vähän.

Tavastian hallitus onkin esittänyt kaupungille useita säästöihin tähtääviä toimia. Radikaaleimmat niistä koskevat juuri Lammia ja aikuislinjaa.

Kaurialaan uutta

Kuntayhtymä on jo päättänyt selvittää Lammin lukion lakkauttamisen pedagogiset ja taloudelliset vaikutukset. Samalla myös aikuislinjan rooli selvitetään.

Esitykseen kuuluu myös kantakaupungin lukiokoulutuksen siirtäminen yhteen pisteeseen. Se olisi Kaurialan lukion, jonka yhteyteen tarvittaisiin silloin jonkin verran uutta tilaa.

Lasten ja nuorten lautakunta ei vielä ottanut Tavastian ehdotuksiin kantaa. Sen sijaan selvitysryhmään nimetään kaupungin edustajat.

Lautakunta edellyttää, että selvitystyö valmistuu kevään kuluessa.

Tilaesitys loppukeväästä

Lautakunta vahvisti tilaajapäällikkö Antti Karrimaan aikaisemmin vs. tilaajajohtajana tekemän päätöksen Nummen koulun sulkemisesta kevätlukukauden lopussa.

Samoin lautakunta vahvisti Karrimaan päätöksen sulkea Ruununmyllyn päiväkoti kevätkauden lopulla väliaikaisesti.

Ruununmylly pysyy suljettuna, kunnes siellä on tehty vielä jatkoselvityksiä ja niiden pohjalta korjauksia.

Molemmissa kohteissa on toimittu sisäilmatyöryhmän suositusten mukaisesti.

Koulujen jatkuvasti laajenevia tilaongelmia pohtii parhaillaan koulutilatyöryhmä, joka on luvannut esityksensä touko-kesäkuun vaihteessa. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic