Kanta-Häme

Lukiovenkoilu maksoi Tavastialle noin puoli miljoonaa – lasku kaupungille

Nummen palvelukeskuksen vuokrakin ylittyy.
Tavastian G-rakennuksessa on nyt väistössä Lyseon lukio.

Aikaisemman lukiopäätöksen pyörtäminen maksaa Hämeenlinnan kaupungille 480 000 euroa.

Sivistys- ja hyvinvointilaitakunta (sihy) käsittelee keskiviikon kokouksessaan muutoksia tämän vuoden budjettiin.

Lisämäärärahaa tarvitaan mm. siihen, että koulutuskuntayhtymä Tavastia laskuttaa kaupungilta lukioveivaamisesta aiheutuneita kustannuksia.

 

Kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2016, että suurlukio sijoitetaan ensin Hamkilta vapautuviin tiloihin Myllymäkeen ja sitten Tavastian kampukselle osin uudisrakennukseen.

Tavastia-hanke viivästyi yksityishenkilön valitettua lukioratkaisuun liittyvästä asemakaavanmuutoksesta hallinto-oikeuteen.

Koulutuskuntayhtymä Tavastia ehti kuitenkin jo suunnitella ja osin investoidakin siltä pohjalta, että lukio siirtyy Hattelmalantien kampukselle.

Kaupunginvaltuusto pyörsi aikaisemman lukioratkaisunsa tämän vuoden keväällä palveluverkkopäätöksen yhteydessä. Hallinto-oikeus tosin hylkäsi asemakaavan muutoksesta tehdyn valituksen heinäkuussa.

Lukiot jäävät nykypaikoilleen. Sitä ennen Lyseon lukion tilat joudutaan peruskorjaamaan. Nyt se onkin väistössä Tavastialla.

 

Ennakoimattomia kustannuksia on koitunut myös mm. Ahveniston päiväkodin väistöstä Kanta-Voutilaan ja Lammin koulujen miniväistöistä.

Ylitystä on syntynyt oppilaskuljetuksista noin 200 000. Varhaiskasvatuksen hoitopäivämaksut ovat alittuneet noin 250 000 eurolla.

Nummen palvelukeskuksen vuokrat ovat ylittäneet arvioidun noin 170 000 eurolla. Sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukon mukaan Nummen palvelukeskuksen toteutusta arvioidaan lähemmin ensi vuonna.

Hanke toteutettiin leasing-rahoituksella eli kaupunki maksaa tiloista vuokraa.

Lisäksi kaikki lautakunnat varautuvat palkkoihin ensi tammikuussa maksettavaan palkkojen kertaerään, joka sihyn kohdalla merkitsee 360 000 euroa. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020