Kanta-Häme

Lulu Ranne Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtajaksi

Hämeenlinnalainen kansanedustaja Lulu Ranne (ps.). Kuva: Pekka Rautiainen
Kansanedustaja Lulu Ranne (ps.). Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä nimesi tiistaina hämeenlinnalaisen Lulu Ranteen ehdokkaakseen Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtajaksi.

Lopullisen valinnan tekee eduskunta, mutta perussuomalaisten eduskuntaryhmä nimitti Ranteen ehdolle yksimielisesti ja ainoana ehdokkaana.

Kevään eduskuntavaaleissa ensimmäiselle kaudelle eduskuntaan valittu Ranne on aiemmassa työssään valtionhallinnossa osallistunut Pohjoismaiden väliseen yhteistyöhön yli 10 vuoden ajan.

Hänen tehtäviinsä ovat kuuluneet muun muassa erilaisten yhteistyöverkostojen ja -hankkeiden rakentaminen Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhteistyötä on tehty valtioiden, aluehallinnon sekä paikallishallinnon eri organisaatioiden välillä erityisesti ympäristöriskien hallinnassa ja aluekehityksessä.

– Kyseessä on erittäin mieleinen tehtävä. Olen jo alkanut perehtyä ajankohtaisiin asioihin aiemmin tehtävässä olleen Juho Eerolan (ps.) kanssa, Ranne kertoo.

 

Koulutukseltaan Lulu Ranne on diplomi-insinööri. Ranne on opiskellut ylioppilaaksi asti Ruotsissa.

Tulevassa roolissaan Ranne painottaa yhteisöllisyyttä sekä sitä, että Pohjoismaat ovat toistaiseksi maailman tasa-arvoisimpia, puhtaimpia ja turvallisimpia maita.

– Tilanne ei ole itsestäänselvyys, ja sen säilyttämiseksi ja parantamiseksi tulee tehdä jatkuvasti yhteistyötä.

Päivän lehti

19.1.2020