Kanta-Häme

Lulu Ranne tulee heti työlistalle

Kaupunginvaltuuston uudelleen valitsema kaupunginhallitus joutuu ensi töikseen pohtimaan, miten suhtautua tilapäisen valiokunnan Lulu Rannetta (ps.) koskevaan harkintaan.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi uudelleen valittu Sari Rautio (kok.) korostaa, että asia on käsiteltävä nopeasti.

– Sitä ei jäädä vatuloimaan. Tehtävä on hoidettava, kun sellainen on kerran valiokunnalta saatu.

Tilapäinen valiokunta siirsi asian kaupunginhallitukselle, koska katsoi, ettei kuntalain 40 pykälän mukainen harkinta kuulu toimivaltaansa.

Se perusteli, että Ranteen toiminta ja menettelytavat kaupunginhallituksessa ja kaupunginhallituksen työn ulkopuolella luottamustoimeen liittyen on asetettu kuulemisten perusteella kyseenalaiseksi.

Lisäksi tilapäinen valiokunta katsoi, ettei voinut enää ristiriidattomasti luottaa Ranteen tapaan hoitaa kaupunginhallituksen asioita kaupungin edun mukaisesti.

Raution mukaan kaikkein ensimmäiseksi pitää selvittää, mitä mainittu kuntalain 40 pykälä käytännössä tarkoittaa.

– Siitä tuntui valtuustossa olevan erilaisia näkemyksiä, joten asia selvitetään yhdessä lakimiesten kanssa. Sitten pitää varmasti kuunnella, millaisia näkemyksiä ryhmillä on.

Hämmennys on sana, jolla Rautio kuvaa mielentilaansa valtuuston kokouksen jälkeen.

– Ryhmien välinen juopa tuli esiin hämmentävän suurena. Se elää ja voi hyvin. Olen hyvin yllättynyt käydystä keskustelusta.

Kaupunginhallituksen pelisäännöt käydään jälleen kerran läpi.

– Kaikkien jäsenten pitää voida sitoutua niihin. On keskusteltava, mitä niillä tarkoitetaan.

Hän kuitenkin sanoo, että kaupunginhallituksen fokus on tekemisessä, Lulu Ranteen tilannetta koskeva harkinta pyritään tekemän nopeasti. HÄSA

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic