fbpx
Kanta-Häme

Lulu Ranne valittaa hallinto-oikeuteen

Lulu Ranne.

Kaupunginvaltuutettu Lulu Ranne (ps.) on jättänyt Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen valituksen kaupunginvaltuuston 13.6.2016 tekemästä päätöksestä pidättää hänet kaikista kunnallisista luottamustoimista.

Valituksessa vaaditaan päätöksen kumoamista ja päätöksen toimeenpanon välitöntä keskeyttämistä hallinto-oikeuden käsittelyn ajaksi.  

Ranteen mukaan kaupunginvaltuuston päätöksen valmistelussa ja esittelyssä on tehty suuri määrä vakavia laiminlyöntejä ja lakirikkomuksia.

Valituksessaan Ranne arvioi, että päätöksentekoprosessissa on ilmeisesti rikottu hallintolakia, yhdenvertaisuuslakia, lakia viranomaisten toiminnasta julkisuudessa, kuntalakia, perustuslakia ja mahdollisesti myös rikoslakia.

Samalla esitetään myös, ettei valtuustolle ei ole missään vaiheessa päätöksentekoa tuotu aineistoa, jonka perusteella Ranteen voitaisiin todennäköisin perustein epäillä syyllistyneen virkarikokseen tai menetelleen toimessani velvollisuuksiensa vastaisesti.

Ranteen mukaan valtuuston päätös olisi edellyttänyt todennäköisiä perusteita epäillä laitonta tai velvollisuuksien vastaista toimintaa. Hän ei pidä näyttöä rikoksesta tai laiminlyönneistä konkreettisena ja vahvana.  

Hän myös korostaa, etteivät äänestäjät valinneet häntä valtuustoon hymistelemään ja vaikenemaan parannusta vaativista asioista.

Hän vakuuttaa toimineensa kaikessa päätöksenteossa kaupunkilaisten edun mukaisesti ja noudattaneensa lakeja.

Kaupunginvaltuusto päätti siirtää Ranteen sivuun päätöksenteosta äänin 40-19. Hyllytyksen on määrä jatkua ainakin niin kauan, että hänen toimistaan menossa oleva poliisin esitutkinta valmistuu. HÄSA

Menot