Kanta-Häme

Lulu Ranteen hyllytys etenee valtuustoon

Hämeenlinna

Kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen äänin 7-3 esittää, että myös Lulu Ranne (ps.) pidätetään väliaikaisesti luottamustoimistaan.

Pro-koalition edustajat Hannu Kärpänen (kesk.), Antero Niemelä (ps.) ja Teija Arvidsson (kd.) vastustivat esitystä.

Jos valtuusto päätyy hallituksen enemmistön kannalle, Ranne pidätetään luottamustoimistaan poliisitutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Taustalla on koko vaalikauden kestänyt kiistely, joka alkoi niin sanotusta Levi-gatesta keväällä 2013 ja joka vain kiihtyi Sunny Car Centeriä koskevissa asioissa.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 25. huhtikuuta aloittaa Lulu Rannetta koskevan kuntalain 5 luvun 40 pykälässä tarkoitetun menettelyn.

Kuvio on osittain sama kuin Kari Ilkkalan (ps.) kohdalla. Sekä Ilkkalasta, että äskettäin Ranteesta on tehty tutkintapyynnöt poliisille.

Ilkkalasta esiin tulleiden asioiden takia valtuusto nimesi valtuutetuista koostuvan tilapäisen valiokunnan, joka sittemmin esitti koko kaupunginhallituksen erottamista.

Valtuusto valitsikin heti entiset nimet – Kari Ilkkalaa lukuun ottamatta – uuteen kaupunginhallitukseen.

Tilapäinen valiokunta katsoi saamiensa selvitysten perusteella, että olisi selvitettävä, onko Lulu Rannekin toiminut velvollisuuksiensa vastaisesti kaupunginhallituksessa.

Kaupunki on tehnyt myös tutkintapyynnön poliisille. Tämä johtuu siitä, että tilapäisellä valiokunnalla ei ole ollut mahdollista tarkistaa, ovatko sille esitetyt väitteet todenperäisiä.

Lulu Ranne on antanut kaupunginhallitukselle selityksen, jossa hän kiistää menetelleensä luottamustoimessaan velvollisuuksiensa vastaisesti. Hän myös kiistää syyllistyneensä luottamustoimessaan virkarikokseen.

Asia tulee valtuuston käsittelyyn kesäkuun puolivälissä.

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic