Kanta-Häme

Lulu Riikonen luotsaa perussuomalaisia

Perussuomalaisten valtuustoryhmä päätti sunnuntai-iltana valita itselleen uuden ryhmän puheenjohtajan. Kokous oli yksimielinen. Tästä päivästä lähtien perussuomalaisia johtaa Lulu Riikonen.

Ryhmän puheenjohtaja Kari Ilkkala jättäytyi pois tehtävästään lauantaina. Hämeen Sanomat uutisoi asian sunnuntaina. Ilkkala perusteli jättäytymistään pois Levi-seminaarin poliisitutkinnalla.

– Kari teki henkilökohtaisen päätöksen pysyä poissa ryhmyrin roolista, kunnes Levi-tapaus saadaan ratkaistua, Riikonen kertoo.

Asialle on koko ryhmän tuki.

Riikosen lisäksi ryhmällä ei ollut muita uusia puheenjohtajaehdokkaita. Perussuomalaisten ryhmän varapuheenjohtajana jatkaa Antero Niemelä.

Riikonen on uudesta tehtävästään hyvällä mielellä ja hän on ylpeä porukastaan, jossa kuulemma vallitsee vankka yksimielisyys ja yhteishenki.

Levi-keskustelu jatkuu

Sunnuntai-iltana perussuomalaiset keskustelivat myös kohutusta Levi-seminaarista. Ryhmä ei vielä päättänyt, tekeekö se siitä poliisitutkinnan. Aikaisemmin törkeästä kunnianloukkauksesta tutkintapyynnön on tehnyt kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki ja Kehken toimitusjohtaja Mervi Käki.

– Keskustelimme aiheesta pitkään. Kyseessä on vakava asia ja keskustelu jatkuu. Epäilyt ovat vakavia ja katsotaan, miten asiassa edetään, Riikonen valotti, mutta ei suostunut kertomaan, aikooko ryhmä marssia poliisilaitokselle. (HäSa)