Kanta-Häme

Lumi ryöppysi hankirugbyssa

Snow Rugby tekee marginaalilajia tunnetuksi tosissaan, mutta karnevaalihengessä.

Jyväskylän Hippos-areenalla höyrysivät päät ja jäätyivät varpaat lauantaina järjestetyssä valtakunnallisessa Snow Rugby -turnauksessa.

Suomessa vielä kovin tuntematon rugby on lajina voimakkaassa kasvussa, mikä näkyi myös osallistujien määrässä. Joukkueita ryynäsi nilkan syvyisessä lumihangessa peräti 25.

Suomen hankirugbyn kuninkuuden voitti lopulta Axis Rugby Helsingistä, joka päihitti Rauma Ice Packin luvuin 2-0.

Naisten sarjan voitti järjestävä joukkue Jyväskylä luvuin 3-1 helsinkiläistä Warriorsia vastaan. Jo 11. kerran järjestetty turnaus sai aikanaan alkunsa olemattomien harjoitusolosuhteiden vuoksi.

– Miesten joukkueemme joutui harjoittelemaan paremman puutteessa talvisin ulkona, joten joukkue päätti järjestää ulkoturnauksen, kun lumihanki oli kerran käynyt tutuksi, Snow Rugbyn tiedottaja Emilia Partanen kertoo.

Maailmalla rugby on huomattavasti suurempi laji kuin esimerkiksi jääkiekko. Kotimaisten joukkueiden lisäksi turnaukseen olikin eksynyt myös italialainen Rugby Livigno, mikä oli yllätys tapahtuman järjestäjälle Jyväskylä Rugby Clubille.

– En tiedä miten he olivat tänne päätyneet, mutta raukat olivat vähän hukassa ja kylmissään. He eivät olleet aivan valmistautuneet -15 asteen pakkaseen, Partanen nauroi.

Linna Rugbylle kylmää kyytiä

Rugbyn 1. divisioonaa pelaava hämeenlinnalaisjoukkue Linna Rugby Club päätyi turnauksessa kovaan lohkoon. Porin Bombersin kanssa LRC ylsi Dennis Beumerin juoksemilla pisteillä 2-2 tasapeliin, mutta kyyti oli kylmää otteluissa SM-liigatason joukkueita Helsinki Rugby Clubia (3-1, pisteentekijä Henrico Harnoster) ja Helsingin Warriorsia (2-0) vastaan.

Joukkue sai selkään myös kokeneiden eteläafrikkalaisten turnausta varten kokoamalta Blizzard Boksilta. Ensi kesänä LRC pelaa yhä 1. divisioonaa, mutta lisäksi osa joukkueen pelaajista osallistuu SM-liigan harjoituksiin ja otteluihin täydentäen Tampere Rugby Clubia. (HäSa)

LRC järjestää rugbysta kiinnostuneille tutustumisharjoitukset 21. maaliskuuta. Lisätietoja osoitteesta ja joukkueen Facebook-ryhmästä.