Kanta-Häme

Lumppuja vastaanotetaan myös Sininauhassa

Vanhoja ja rikkinäisiä vaatteita ei aina tarvitse viedä sekajäteastiaan. Hämeen Sininauha -yhdistys vastaanottaa käyttöön kelpaamatonta tekstiilitavaraa. Sininauhassa vanhat vaatteet leikataan ja lähetetään teollisuudelle uusiokäyttöön.

– Myymme leikatut lumput teollisuuteen, jossa niistä valmistetaan imeytysmattoja ja erilaisia pyyhkeitä korjaamoille, kertoo Sininauhan tekstiilikierrätyksestä ja kirpputorista vastaava ohjaaja Anu Vorobjev.

Sininauhalle toimitettavien tekstiilien tulee olla puhtaita ja kuivia. Materiaaliltaan tekstiilien tulisi mielellään olla trikoota, puuvillaa tai froteeta. Myös rikkinäiset villasukat ja -vaatteet kelpaavat kierrätykseen.

Sen sijaan lastenvaatteita, mattoja ja vuoritettuja vetoketjullisia ulkoilutakkeja Sininauha ei kykene hyödyntämään. Myöskään farkut eivät kelpaa kierrätykseen.

– Useimmiten meille toimitetaan hävitettäväksi vanhoja lakanoita, froteepyyhkeitä ja suuria trikoopaitoja. Tavaraa tulee jopa enemmän kuin olemme ehtineet käsittelemään, Vorobjev sanoo.

Mainos