Kanta-Häme

Luonnonsuojeluyhdistys valmistelee valitusta Aulangon seikkailupuistosta

Hämeenlinnan seudun Luonnonsuojeluyhdistys aikoo valittaa Aulangon seikkailupuistoyrittäjän saamasta toimenpideluvasta. Hugo Park Aulanko -puiston toimenpideluvasta päättyy valitusaika 19. huhtikuuta, ja luonnonsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsenen Pekka Honkalan mukaan yhdistys valmistelee valituksen viikonlopun aikana.

Luonnonsuojeluyhdistys perustelee valitusta Honkalan mukaan sillä, että pelkkä toimenpidelupa on liian kevyt lupamenettely seikkailupuistolle. Puisto muuttaa yhdistyksen mukaan maisemaa liikaa.

Lisäksi yhdistys haluaa arvioittaa, onko toimenpidelupa Hämeenlinnan kansallisen kaupunkipuiston hoito- ja käyttösuunnitelman mukainen. Aulanko kuuluu lähes kokonaan kansallisen kaupunkipuiston alueelle.

– Olemme valmiita viemään asian hallinto-oikeuteen, jos ympäristö- ja rakennuslautakunta hylkää valituksemme, Honkala sanoo.

Hänen mukaansa kaupunki ei myöskään ollut noudattanut hyvää hallintotapaa, kun toimenpideluvan käsittelyn yhteydessä ei kuultu naapureita.

Toimenpideluvan myöntänyt rakennusvalvontapäällikkö Sirkku Malviala on eri mieltä luonnonsuojeluyhdistyksen valitusperusteista. Malviala kertoo, että myös kaupunkipuiston hoitosuunnitelma otettiin valmistelussa huomioon.

– Minusta tämä on oikea lupamuoto. Laissa toimenpidelupa voidaan myöntää suurehkolle liikunta- tai leikkialueelle, Malviala kertoo.

Malvialan mielestä luonnonsuojeluyhdistyksellä ei ole asiassa valitusoikeutta.

Hugo Park Aulangon yrittäjä Teemu Kukko arvioi, että valitus oli odotettavissa.

– Eiköhän tämä kuulu Hämeenlinnaan. Yrittäjän kannalta täällä ei ole mitään hanketta, josta ei olisi valitettu, Kukko sanoo.

Hän lisää, että seikkailupuistoa pystytettäessä on toimittu EU:n standardien mukaisesti.

– Seikkailupuiston rakentamiseen on tiukat ohjeet sille, miten homma on laillista. Näiden ohjeiden mukaan on toimittu. En tiedä, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic