Kanta-Häme

Luonnonystävillä täynnä neljännesvuosisata

Lopen luonnonystävät ry viettää keväisiä 25-vuotisjuhliaan tämän viikon torstaina Lopen kirjaston Fallesmanni-salissa. Täsmälleen samassa paikassa yhdistys myös perustettiin huhtikuussa 1989.

Myös yhdistyksen kantavat voimat ovat pysyneet lähes samoina koko ajan. Pirkko Janger toimi yhdistyksen puheenjohtajana yli kaksikymmentä vuotta, ja nyt johdossa on alusta alkaen aktiivina toiminut Erkki Holttinen.

Yhdistyksen tarkoitus on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua Lopella. Se järjestää tilaisuuksia, tekee aloitteita ja ottaa kantaa ympäristöasioihin. Näkyvin toimintamuoto tällä hetkellä ovat yrtti- ja sieninäyttelyt sekä luontoretket.  

Ohjelmassa kulttuuria

Lopen luonnonystävien 25-vuotisjuhla on keväinen ja samalla kulttuuripainotteinen. Yhdistyksen aktiiveissakin on useita kulttuurialan toimijoita. Juhla alkaa 8. toukokuuta kello 19.

Esiintyjistä valtaosa on joko Lopen luonnonystävien tai jonkin muun luonnonsuojeluyhdistyksen jäseniä. Illan pääesiintyjä on näyttelijä Olli Ikonen, monen tuntema vapaa-ajanloppilainen, jonka lauluillat ovat olleet hyvin suosittuja Lopellakin.

Pian juhlaillan jälkeen eli lauantaina 17. toukokuuta luonnonystävät ja muut halukkaat lähtevät yhdessä luontoon retkeilemään.

Melkuttimen ympäristön upea luonto kutsuu nauttimaan keväisestä metsästä. Kunnan vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen tulee mukaan retkelle ja kertoo kunnan vaellusreiteistä ja luontokohteista.

Rohkeimmat jäävät Melkuttimen laavulle viettämään yölaulajaretkeä aina aamuun asti pöllömies Timo Mikkolan seurassa. (HäSa)

Mainos