Kanta-Häme

Luotsi-säätiö välttyy sittenkin irtisanomisilta – kaupunki pidentää sopeuttamisaikaa vuodella

Hämeenlinnan kaupunki pidentää ostojen vähentämisen aikataulua kahdesta kolmeen vuoteen.
Muun muassa kierrätyskeskus Parolantie 66:ssa on Luotsi-säätiön ylläpitämää toimintaa.

Hämeenlinnan seudun työvalmennussäätiö Luotsi on sittenkin välttymässä irtisanomisilta.

Hämeenlinnan kaupunki valmistelee kaupunginhallituksen ensi maanantain kokoukseen uuden esityksen, jolla Luotsin palvelujen ostojen vähentämisaikataulua venytetään kahdesta kolmeen vuoteen.

– Tästä on nyt päästy Luotsin kanssa yhteissopimukseen. Kaksi vuotta oli liian tiukka aikataulu, kertoo esityksen valmistelija, Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä.

– Emme halua kaupungin ratkaisujen aiheuttavan lisää työttömyyttä.

Vuoden ylimääräisen sopeuttamisajan turvin Luotsin lasketaan ehtivän uudistaa ja tehostaa toimintansa niin, että se on kolmen vuoden kuluttua kestävällä pohjalla.

Tuleva päätös kumoaa kaupunginhallituksen aiemman, 22.10. tehdyn päätöksen, jonka mukaan Hämeenlinnan kaupunki vähentäisi Luotsin palvelujen ostoja vuosien 2019–2020 aikana 456 000 eurolla. Uusi päätösesitys julkaistaan netissä muun esityslistan mukana perjantaina.

 

Luotsi-säätiön toimitusjohtaja Heikki Rantala vahvistaa Luotsin työpaikat pelastavan käänteen todeksi. Hän ei kuitenkaan kommentoi asiaa enempää ennen kaupunginhallituksen päätöstä.

– Tilanne on vielä kesken.

Aiemmin Luotsi-säätiö tiedotti, että kaikkia yksiköitä koskevissa, viime viikolla alkaneissa yt-neuvotteluissa henkilöstön vähennystarve on yhteensä 35 työntekijää. Luotsilla on tarpeesta riippuen 60–65 työntekijää.

Luotsi tuottaa sosiaalista työvalmennusta, työllistämis- ja työtoimintapalveluja sekä kuntouttavaa työtoimintaa. Sen ydintehtävä on heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien työllistäminen.

Luotsin uudistumispaineet liittyvät työllisyyspalvelujen laajempaan muutokseen sekä sote- ja maakuntauudistukseen. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020