Kanta-Häme

Luottamuskriisistä selvinnyt Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela sai lähes 1 400 euron palkankorotuksen

Kunnanjohtajan uusi kuukausipalkka on 8 584 euroa. Korotuksen taustalla on vastuualueen aiempi laajentuminen.
Mikko Salmela on toiminut Lopen kunnanjohtajana huhtikuusta 2018. Kuva: Anu Kankaansydän
Mikko Salmela on toiminut Lopen kunnanjohtajana huhtikuusta 2018. Kuva: Anu Kankaansydän, arkisto

Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela saa 1 373 euron palkankorotuksen.

Korotuksen ensimmäinen osa on 700 euron henkilökohtainen palkanlisä, jonka perusteena ovat Salmelan vastuualuetta laajentaneet elinvoimatehtävät. Toinen osa on tehtäväkohtaisen palkan 673,39 euron korotus, jota aletaan maksaa, kun kunnanhallitus on maaliskuun loppuun mennessä hyväksynyt kunnanjohtajan esityksen organisaatiouudistuksesta.

Niiden ja tehtäväkohtaisen palkan päälle tulevan 8 prosentin kokemuslisän jälkeen Salmelan kuukausipalkka on 8 584 euroa.

Tehtävät lisääntyivät

Salmelan johtajasopimusta muutettiin, jotta se vastaisi paremmin hänen nykyisiä tehtäviään, joihin kuuluu myös vastuu kunnan elinvoimasektorista. Elinvoimatehtävät siirtyivät kunnanjohtajalle jo kesällä 2018, jolloin silloinen elinvoimajohtaja jäi eläkkeelle.

Palkankorotuksen lisäksi Salmela saa takautuvasti kertakorvauksena elokuun 2018 ja viime vuoden lopun väliseltä ajalta 700 euroa kuukaudessa elinvoimajohtajalle kuuluvien tehtävien hoitamisesta.

Sopimuksessa määritelty erokorvaus säilyi ennallaan. Se vastaa kuuden kuukauden palkkaa.

Kohu lykkäsi prosessia

Johtajasopimuksen päivittäminen lykkääntyi noin vuodella Salmelan toimintaan ja luottamukseen liittyneen kohun vuoksi.

Salmelan asema kunnanjohtajana oli vaakalaudalla viime vuoden helmikuussa, jolloin kunnanvaltuusto äänesti hänen luottamuksestaan. Valtuusto päätti äänin 16–10, ettei erottamismenettelyä käynnistetä.

Luottamuskriisin taustalla oli Salmelan alkoholinkäyttö ja epäasiallinen käytös Sveitsiin suuntautuneen työmatkan aikana.

Salmela on toiminut Lopen kunnanjohtajana huhtikuusta 2018.

Ongelmat ohi

Vuoden takaisen kohun jälkeen ongelmia ei ole ilmennyt, kertoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Asko Niemelä (kesk.).

– Siihen asiaan ei ole tarvinnut palata. Mikko on hyvä mies töissään. Kaikki hommat toimivat. Hän on palkankorotuksensa ansainnut.

Tehtäväkohtaisen palkankorotuksen perusteena oli Niemelän mukaan se, että Salmelan katsottiin jääneen jonkinasteiseen palkkakuoppaan suhteessa muihin kunnanjohtajiin.

Kunnanjohtaja Salmela kertoo olevansa tyytyväinen, että palkka-asiakin saatiin vihdoin maaliin.

– Koen, että yhteistyö luottamushenkilöiden kanssa sujuu nykyään erittäin hyvin. Olen oikein hyvissä väleissä kaikkien kanssa puoluekannasta riippumatta. Eli meillä on nyt hyvä tilanne, ja varmaan tuo palkankorotuskin on omalta osaltaan osoitus siitä. HÄSA

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic