Kanta-Häme

Luvallisia hoitajia riittänyt Keinukamarin vuoroihin

Hoivakoti Keinukamari on antanut Etelä-Suomen aluehallintovirastolle sen vaatiman selvityksen hoivakodin lääkehuollosta.

Selvityksen mukaan hoivakodin kaikissa viidessä ryhmäkodissa on kaikissa vuoroissa työskennellyt hoitajia, joiden lääkkeenjako- ja antoluvat ovat kunnossa.

– Tämä on edellyttänyt sitä, että aina välillä hoitajat ovat tehneet vuoroja eri ryhmäkodissa kuin yleensä. Mutta silloinkin työparina on ollut sellainen hoitaja, joka on vanhuksille ennestään tuttu, kertoo Keinukamarin johtaja Tarja Makkonen.

Hän myös kertoo, että hoivakodissa on käytössä lääkkeiden annosjakelu, eli lääkkeet annostellaan valmiisiin annosjakelupusseihin apteekissa.

Selvityksen määräaika oli eilinen eli perjantai, mutta Makkonen kertoo, että sen antamiseen olisi saatu lisäaikaa. Sitä ei kuitenkaan tarvittu, vaan selvitys on toimitettu aviin.

Selvitys lääkehoidon toteuttamisesta ja työvuorojärjestelyistä liittyy siihen, että Keinukamarissa kuuden hoitajan lääkeluvat eivät ole kunnossa, sillä heidän koulutuksensa on vanhentunut.

Työnantaja eli Keinukamaria ylläpitävä Attendo ei ole järjestänyt koulutusta, sillä Keinukamari siirtyy maaliskuun alussa Hämeenlinnan kaupungille.

– Meillä toiminta jatkuu loppuajan vastaavalla järjestelyllä kuin viime vuoden lopulla. Hoitajien lääkekoulutus on sen verran pitkä, ettei sitä enää ehdittäisi järjestää, Makkonen kertoo.

Keinukamarissa on yhteensä 42 työntekijää, joista kuuden lääkeluvat eivät siis ole kunnossa. Jokaisessa viidessä ryhmäkodissa on aamuvuorossa kolme työntekijää ja iltavuorossa kaksi. Yöllä koko talossa on kaksi työntekijää. (HäSa)

 

Mainos