Kanta-Häme

”Luvassa jokin erikoisempi kohde”

Viime perjantaina lanseerattu Me tahdomme -sivusto on kerännyt yli 260 uutta yritystä ja muuta toimijaa tukemaan avioliittolain uudistamista vajaan viikon aikana. Nyt tukijoiden joukossa olevia yrityksiä on yhteensä yli 300, kun perjantaina mukana oli 40 Suomessa toimivaa yritystä. Tahdon 2013 -kampanjan poliittisen vaikuttamisen koordinaattori Milla Halme on tyytyväinen siitä miten kampanja leviää nyt yritysten keskuudessa sosiaalisessa mediassa.

– Yritykset tuntuvat haastavan toisiaan ja asiakkaat yrityksiä, toteaa Halme.

Esimerkiksi teleoperaattorit ovat haastaneet toisiaan mukaan tukemaan lakialoitetta.

Osa yrityksistä on tehnyt myös konkreettisia lupauksia, mikäli lakialoite lopulta menee läpi eduskunnassa. Suomen suurin matkanjärjestäjä Finnmatkat on luvannut tarjota häämatkan ensimmäiselle Suomessa vihitylle samaa sukupuolta olevalle avioparille. Kohdetta matkatoimisto ei ole vielä lyönyt lukkoon, mutta viestintäpäällikkö Jenita Sillanpään mukaan rantaloma viiden tähden hotelissa on parille luvassa.

– Katsotaan jos tämä laki menee läpi, onko silloin kyse kesä- vai talvikauden matkakohteesta. Rantaloma jossain vähän erikoisemmassa kohteessa kuten Mauritiuksella tai Jamaikalla voi olla mahdollinen.

Finnmatkoilla on valikoimissaan valmiita häämatkapaketteja. Tähän mennessä häämatkapaketteja ovat saaneet ostaa myös samaa sukupuolta olevat parit, vaikka niiden kysyntä ei ole ollut suurta. (LM-HäSa)