Kanta-Häme

Lyseolla odotetaan nyt sisäilmatuloksia

Lyseon koulun kuvaamataidon ja musiikin luokat on suljettu muutama viikko sitten tehdyn suunnitelman mukaisesti. Lyseon lisärakennuksessa sijainneet luokat jouduttiin tyhjentämään niissä havaittujen sisäilmaongelmien vuoksi.

– Kouluterveydenhuollon tekemän kyselyn perusteella ongelmat pystyttiin kohdistamaan näihin luokkatiloihin, eli oppilaiden ja henkilökunnan oireet liittyivät selvimmin niissä tiloissa oleskeluun, kertoo Lyseon koulun rehtori Pasi Seila.

Enin osa lisärakennuksen tiloista on edelleen käytössä, kuten muun muassa kotitalousluokat, teknisen työn luokat, matemaattisten aineiden luokat ja laboratoriot, alakerran pienluokka sekä iso sali ja ruokala.

Seilan mukaan tilojen ilmanvaihtoa on parannettu ja luokkiin on hankittu ilmanpuhdistuslaitteita. Niitä puuttuu vielä joistakin luokista, mutta loppujen laitteiden pitäisi tulla tämän kuun aikana.

Koulujen talviloman aikana Lyseon koululla tehtiin uudet sisäilman seurantamittaukset, ja niiden tulosten on määrä valmistua huhtikuussa. Pasi Seila kertoo, että tulosten perusteella päätetään tarvittaessa lisätoimista.

– Toiminta jatkuu nyt käytössä olevissa tiloissa ainakin tulosten valmistumiseen asti. Jatkosta päätetään sitten tulosten perusteella, Seila sanoo. HÄSA

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic