Kanta-Häme

Lyseon lukion yrittäjyysverkosto voitti kilpailun

Hämeenlinnan lyseon lukion luovan yrittäjyyden verkosto on voittanut valtakunnallisen yrittäjyyskasvatuksen Verraton verkosto -kilpailun. Lyseon verkosto jakoi kilpailun ykköstilan Oulun yrittäjyyskasvatusverkoston kanssa.

Voittajat palkitaan Eurooppalaisen yrittäjyydenpäivän iltatilaisuudessa 4. kesäkuuta. Verraton verkosto -kilpailu on osa Turun yliopiston Normaalikoulun hanketta, jolla edistetään yrittäjyyskasvatusta erityisesti opettajankoulutuksessa.

Kilpailuun osallistui 12 verkostoa, joista kymmenen oli suomalaisia. Kokeiluluontoisesti kilpailuun saatiin osanottajat myös Britannian Sheffieldistä ja Espanjan Asturiaksesta.

Arviointiraadin mielestä voittajat erottuivat erityisesti monipuolisuudeltaan ja kattavuudeltaan. Raadin jäsenen, opetus- ja kulttuuriministeriön opetusneuvoksen Jussi Pihkalan mukaan kilpailutyöt osoittavat, että yrittäjyyskasvatuksessa on edistytty huomattavasti viime vuosikymmenten aikana.

– Hämeenlinnan ja Uudenkaupungin esimerkit taas osoittavat, että yrittäjyysvalmiuksia tukevat kurssit sopivat oivallisesti myös lukio-opintoihin.

Uudenkaupungin lukion ja Viitasaaren Haapaniemen alakoulun verkostot saivat kilpailussa kunniamaininnan. Kilpailun raadissa oli ministeriön lisäksi edustus Helsingin yliopistosta, Keskuskauppakamarista ja Someco-konsultointiyrityksestä. (HäSa)