Kanta-Häme

M.A. Numminen esittää kiellettyjä laulujaan

M.A. Numminen esittää Suisto-klubissa perjantaina 7. joulukuuta Kielletyt laulut -konsertissaan monia enemmän tai vähemmän rajoituksen alaisena olleita lauluja kello 22 alkaen.

Juonnoissaan hän kertoo 1960-luvun Suomesta, jotta kuulijat saavat käsityksen, miksi nämä laulut olivat kiellettyjä. Nummisen säestäjänä on Pedro Hietanen, piano.

Kun M.A. Numminen aloitti levyttämisen vuonna 1966, heti monet hänen lauluistaan joutuivat esityskieltoon Yleisradiossa. Mukana oli mm. Jyväskylän Kesässä suuren skandaalin aiheuttanut

Mitä nuoren aviomiehen on syytä muistaa. Myös Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa oli soittokiellossa, koska se oli ohjelmaneuvoston mielestä eduskunnan vastainen ja alkoholimyönteinen”. Huvittavaa kyllä myös lakiteksti Laulu epäsiveellisten julkaisujen levittämisen ehkäisemisestä, jossa määritellään, mikä on sopimatonta ja epäsiveellistä, oli radion soittokiellossa.

M.A. Numminen aiheutti keväällä 1968 suuren skandaalin televisiossa laulamalla Franz Schubertin kauniin Serenadin. Kun hän levytti sen ja muutaman muun

Schubert-laulun, koko levy joutui esityskieltoon. Nummisen underground-rock-kappaleet olivat liian kuumia sen ajan yhteiskunnallisessa tilanteessa, joten nekin kiellettiin.

Nummisen show kestää puolitoista tuntia. Loppuillan tanssituksesta vastaa funk-jazz-bändi Blassics. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic