Kanta-Häme

M-Components hakee käräjiltä yrityssaneerausta

Hämeenlinnalainen konepajayhtiö M-Components on hakenut yrityssaneerausta. M-Components on työllistänyt runsaat 20 työntekijää ja sen vuotuinen liikevaihto on ollut runsaat 3 miljoonaa euroa.

M-Components jätti saneeraushakemuksensa keskiviikkona sen jälkeen, kun pankki oli ryhtynyt tratalla karhuamaan sen saatavia yritykseltä. Yhtiö on tehnyt lievästi plusmerkkisen tilinpäätöksen kahdelta viime tilikaudelta, joista toinen päättyi viime syyskuussa.

Yrityksellä oli syyskuun lopulla pitkäaikaista velkaa runsaat 1,7 miljoonaa euroa. Sen omat pääomat olivat noin puoli miljoonaa euroa plussalla.

Kun yritys hakee yrityssaneerausta, käräjäoikeus käynnistää lähes kaikissa tapauksissa saneerausmenettelyn. Yritys saa tällöin suojan velkojiltaan. Saneeraukselle nimetään selvittäjä, joka laatii saneeraussuunnitelman. Yritys pääsee yrityssaneeraukseen käytännössä vain, jos velkojat hyväksyvät saneeraussuunnitelman.

M-Components ilmoittaa erikoistuneensa vaativien ajoneuvo- ja koneenosien valmistukseen. Yritys on toiminut myös suurten suomalaisten ajoneuvovalmistajien alihankijana. Iso paikallinen asiakas on ollut Patria, jonka Hämeenlinnan ajoneuvovalmistus on pysähtynyt kokonaan.

M-Componentsin toimii Painokankaan Moreeni-yritysalueella. Yrityksen toimitilat ovat Moreeni-Metalli -nimisessä kiinteistöyhtiössä. Hämeenlinnassa on ollut kiistaa kiinteistöyhtiön lainojen takaamisesta. HäSa

Päivän lehti

2.4.2020