Kanta-Häme

M-kauppa avaa Katumalla

Kanta-Hämeen toinen ja Hämeenlinnan ensimmäinen M-kauppa avataan perjantaina Katumalla pari vuotta sitten lakkautetun Siwan entisissä tiloissa.

– Odotukset ovat hirveän hyvät ja positiiviset. Nyt tehdään töitä, että kauppa voidaan avata suunnitellusti, kertoo myymäläpäällikkö Kimmo Puonti.

Tiistaina kauppaan asennetaan loputkin kalusteet, ja sen jälkeen tulevat loput tavarat. Muun muassa tuoretavaraa tulee Siwaan verrattuna huomattavasti enemmän tarjolle.

– Uudet kylmätiskit ovat aikaisempaa pidemmät ja valikoimia on laajennettu.

Myymäläpinta-alaakin on enemmän, kun yksi väliseinä myymälän ja varaston välistä on purettu.

Pitkät aukiolot

Koko ikänsä kaupan alalla työskennellyt hämeenlinnalainen Puonti kertoo, että liike keskittyy peruselintarvikkeisiin ja palvelemaan myös Katumaa laajempaa aluetta kuten lähistölle rakennettavia Kartanonrantaa ja Hongistoa.

M-kaupan valttikorttina on muun muassa pitkä aukioloaika, joka venytetään joka ilta kello kymmeneen saakka, myös viikonloppuisin.

– Uskomme, että etenkin lauantai-iltaisin on tarvetta normaalia myöhempään avoinna olevalle kaupalle.

Positiivista palautetta alueen asukkailta on tullut heti siitä asti, kun valmistelut kaupan perustamiseksi alkoivat viime kesäkuussa.

– Meitä on kaikesta päätellen kovasti odotettu.

M-kaupassa on töissä neljä henkilöä. Myymäläpäällikkö Kimmo Puonti sanoo olevansa itse aktiivisesti paikalla liikkeessä.

– Lähden siitä, että ainakin alkuvaiheessa otan vaikka hetekan mukaan ja asun kaupassa, niin saadaan homma käyntiin, nauraa myymäläpäällikkö.

Laajentuva ketju

Hallituksen puheenjohtaja Timo Pyrhönen sanoo, että M-ketju on kaiken aikaa laajentumassa.

M-kauppoja on yhteensä yli 60, ”Torniosta Ahvenanmaalle”, eikä Pyrhösen mukaan mene kauan, kun 70 tulee täyteen.

– Kiinnostusta on riittänyt, mutta kauppiailla menee aikansa ennen kuin pääsevät irrottautumaan vanhoista kauppaketjuistaan.

Pyrhösen oma Kauppahuone Pyrhönen toimii Hyvinkäällä ja Kärkölän Järvelässä. Kanta-Hämeen tällä hetkellä ainoa M-kauppa on Hausjärven Hikiällä.

M-ketju on itsenäisten kauppiaiden vuonna 2006 perustama suomalainen kauppaketju, jonka kauppiaat omistavat Hyvinkäällä pääpaikkaansa pitävän M-Itsenäiset Kauppiaat oy -nimisen markkinointiyhtiön. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic