fbpx
Kanta-Häme

Maailman ensimmäiset graffitipostimerkit tulevat myyntiin

Toinen graffiteista on tehty Australiaan Melbournen kaupungin teollisuusalueelle ja toinen Pietariin pienen kuorma-auton kylkeen.
graffititaiteilija EGS:lle, jolta julkaistaan nyt kaikkien aikojen ensimmäiset aitoja graffiteja esittelevät postimerkit. Kuva: Posti

Posti julkaisee 12. syyskuuta maailman ensimmäiset aitoja graffiteja esittävät postimerkit.

Posti myönsi viime toukokuussa taidepalkinnon suomalaiselle graffititaiteilija EGS:lle, jolta julkaistaan nyt kaikkien aikojen ensimmäiset aitoja graffiteja esittelevät postimerkit.

Merkkeihin valittiin kaksi EGS:n maalaamaa graffitia maailmalta. Toinen graffiteista on tehty Australiaan Melbournen kaupungin teollisuusalueelle ja toinen Pietariin pienen kuorma-auton kylkeen.

Molempiin graffiteihin on kuvattu kirjaimet E, G ja S.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät postimerkeissä

Ilmastonmuutos-postimerkkiarkin kolmessa postimerkissä kuvataan vaikutuksia, joita Suomen kaltaisessa pohjoisessa maassa on odotettavissa lähitulevaisuudessa, jos ilmaston annetaan lämmetä nykytahtia.

– Ilmastonmuutoksen hillitseminen on aikamme isoja haasteita maailmassa. Myös Suomessa on virinnyt keskustelu ilmaston lämpenemisen seurauksista. Halusimme nostaa tämän tärkeän teeman esille myös postimerkeissä, johtaja Kaj Kulp Postista sanoo.

Hän toimii myös Postimerkkitoimikunnan puheenjohtajana.

Timo Berryn suunnittelemat merkit on toteutettu lämpöreagoivalla painovärillä, joka vaihtaa sormen kosketuksesta väriä.

Timo Berryn suunnittelemat merkit on toteutettu lämpöreagoivalla painovärillä, joka vaihtaa sormen kosketuksesta väriä. Kuva: Posti

Menot